ATO yönetimi Çubuk'u ziyaret etti

ATO yönetimi Çubuk'u ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çubuk ilçesindeki sanayi bölgesinde incelemelerde...

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çubuk ilçesindeki sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Baran ve beraberindeki heyet, Yazır Mahallesi'nde oluşturulması planlanan sanayi bölgesinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Baran, ziyarette yaptığı konuşmada, Yazır Mahallesi'nde bulunan sanayi bölgesinin her anlamda yatırımcı için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi.

Ankara'yı coğrafi işaretli ürünlerin merkezi yapmak istediklerini anlatan Baran, bu noktada Çubuk'un kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Baran, Çubuk Turşusu'nun da coğrafi işaretli ürünler arasında olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Coğrafi işaretleme çok önemli, Avrupa'nın en önemli gelirlerinin başında bu ürünler geliyor. Biz hiç uygulamamışız bugüne kadar. Malatya'nın kayısısı, Aydın'ın inciri ve Antep'in baklavası tescillenmiş. Bunların dışında hiçbir şeyimiz yok. Halbuki Avrupa'dan tescilli olabilecek ürün sayısı bakımında belki de Türkiye ilk sırada yer alıyor. Öyle kıymetli ürünlerimiz var ki bizde en az 200 tane ürün çıkar. Avrupa önemsememiş bunu. Biz Ankara'yı bu konuyla ilgili üs yapmak istiyoruz. Ankara bu işin ihracat merkezi olsun istiyoruz. İşte bu noktada Yazır Mahallesi'ndeki sanayi bölgesi değerlendirilebilir."

İkinci coğrafi işaretli ürünler zirvesini düzenlemek için çalışmalara başladıklarını bildiren Baran, "Çubuk ayrıcalıklı, Çubuk insanı çok farklı. Ben de tüccarım ve benimle çalışan Çubuklu arkadaşlarım var. Gerçekten Çubuklular çok çalışkan, dürüst, samimi ve çok temiz. Samimi söylüyorum çalışmak için 'Çubuk'tan geliyorum' deyince gözü kapalı alıyoruz işe." ifadesini kullandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçede yapılan ticari faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

İlçelerinde istihdamı artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Acehan, oluşturulan sanayi bölgesine sanayiciyi çekmek istediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :