ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

"Vatandaşların hak ve menfaatlerine zarar gelmemesi için sigorta poliçelerini mutlaka sigorta acentelerinden almaları gerekir"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, vatandaşların hak ve menfaatlerine zarar gelmemesi için sigorta poliçelerinin mutlaka sigorta acentelerinden alınması gerektiğini belirtti.

Bezci, yazılı açıklamasında, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde oluşturulan prim sorgulama ekranını değerlendirdi.

Bilgisayardan prim tekliflerinin görülecek olmasının vatandaşa kolaylık sağlayacağına dikkati çeken Bezci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi prim sorgulama ekranının, vatandaşa ödeyeceği en düşük primi bulma konusunda kolaylık sağlayacağından hiç şüphemiz yok ancak trafik sigortası primi ve acentelerden alınan hizmetler bir bütündür. Acenteler sadece poliçe tanzim etmezler, sigortalıların doğru ürün almaları ve hasar sonrasında mağdur olmamaları için elinden gelen tüm gayreti göstermektedirler. Acenteler 7 gün 24 saat hizmete hazırdır ve mesai kavramı gözetmeden çalışırlar. Herhangi bir hasar olduğunda acenteler, sigortalılar ile sigorta şirketi ve eksper arasında köprü vazifesi görür. Acenteler, tüm sigorta ihtiyaçlarını çözebilecek donanımdadır. Kısaca acente sigortalılarının ve sigorta şirketlerinin vefakar ve cefakar yol arkadaşıdır."

Araç değişikliği, araç satışı veya kaza gibi durumlarda acentelerin müşteriye yardımcı olduğunu hatırlatan Bezci, sigorta sektörünün acentesiz düşünülemeyeceğini, acentelerin önemli bir istihdam alanı olduğunu kaydetti.

Bezci, "Vatandaşlarımıza hak ve menfaatlerine zarar gelmemesi adına sigorta poliçelerini mutlaka sigorta acentelerinden almaları gerektiğini hatırlatıyorum ki bir sorun yaşandığında yanlarında deneyimli birisi olsun. Eğer acentelere destek olunmaz ise binlerce çalışan işsiz kalabilir. Çözüm için acentelerin tüm şirketlerden poliçe kesebileceği bir düzenleme yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Bezci, acentelerin doğru ürün temini, poliçe üretimi ve sürekli iletişim organizasyonu sağlayarak vatandaşa fayda sağladığını da belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :