ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

"Ankara'yı liman kentlere bağlayacak demiryollarına ihtiyaç var. Organize sanayi bölgelerinin ana arterlere ve diğer sanayi bölgelerine yol bağlantılarının yapılması ekonomik ve sosyal bir gereklilik"- "Akıncılar Üssü lojistik üs olsun"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'yı liman kentlere bağlayacak demiryollarına ihtiyaç olduğunu belirtti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Ankara ekonomisine ilişkin görüş ve önerilerini anlattı.

Başkentin ileri teknoloji üssü haline getirilecek şekilde yeniden konumlandırılması gerektiğini belirten Bezci, "Ankara bir sanayi, ticaret ve tarım kentidir. Ankara'yı liman kentlere bağlayacak demiryollarına ihtiyacı var. Organize sanayi bölgelerinin ana arterlere ve diğer sanayi bölgelerine yol bağlantılarının yapılması ekonomik ve sosyal bir gerekliliktir" değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden en fazla etkilenen ilin Ankara olduğunu ifade ederek, söz konusu girişimin merkezi Akıncılar Üssü'nün lojistik üs olması gerektiğini kaydetti.

Bezci, üreticilere, tohum ve prim desteği verilerek, standartlara uygun, kaliteli ve verimli üretimin desteklenmesini istedi.

Ankara'nın ilçelerinde sebze, meyve ve buğday yetiştiriciliği yapıldığını hatırlatan Bezci, şunları kaydetti:

"İlimiz 13 üründe marka olmuştur. Gümrükleme altyapısı kurulmasıyla yaş meyve sebze ihracatı artacaktır. Ankara'nın sulu tarım üretiminin artması için sulama amaçlı baraj ve benzeri altyapı yatırımlarının yapılması gerekmektedir. Jeotermal kaynak sularının seracılıkta kullanılmasına yönelik çalışmalar yoğunlaştırılmalıdır."

Bezci, Kızılay'ın yeniden canlanması için tarihi Saraçoğlu Mahallesi'ndeki evlerin restore edilerek sergi salonu, kütüphane, müze, restoran ve kafe gibi sosyal mekanlara dönüştürülebileceğine dikkati çekerek, Saraçoğlu Projesi'ne ATO olarak talip olduklarını bildirdi.

Şehir hastanelerinin tamamlanmasıyla Ankara'nın sağlık turizmi merkezi haline geleceğini kaydeden Bezci, şehre yurt dışından hasta gelebilmesi için Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşların artırılması gerektiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :