"Atmacalar", Karaman ile ilki başarmak istiyor

"Atmacalar", Karaman ile ilki başarmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de sahasında kazanamayan tek takım olan Çaykur Rizespor, teknik direktör Hikmet Karaman'ın göreve gelmesiyle Gaziantepspor karşısında ligdeki ilk iç saha galibiyetini almak istiyor

RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Spor Toto Süper Lig'de sahasında kazanamayan tek takım olan Çaykur Rizespor, teknik direktör Hikmet Karaman'ın göreve gelmesiyle Gaziantepspor karşısında ligdeki ilk iç saha galibiyetini almak istiyor.

Sezona teknik direktör Mehmet Özdilek ile başlayan yeşil-mavili ekip, Özdilek ile çıktığı 6 iç saha maçında sadece 3 beraberlik ile 3 puan toplarken 3 maçtan da mağlup ayrıldı. Karadeniz ekibi bu maçlarda Gençlerbirliği ve Kayseri Erciyesspor ile 1-1, Balıkesirspor ile 2-2 berabere kaldı. Yeşil-maivli ekip Bursaspor'a 1-0, İstanbul Başakşehir'e 2-0 ve Kardemir Karabükspor'a ise 3-0 mağlup oldu.

Çaykur Rizespor, iç sahada oynadığı 6 maçta 4 gol atarken Süper Lig'de Sivasspor ve Balıkesirspor ile sahasında en az gol atan takım oldu. Yeşil-mavililer kalesinde 6 maçta gördüğü 10 gol ile 12 gollü Balıkesirspor ve 11 gollü Trabzonspor'un ardından 3. sırada yer alıyor.  

- Karaman: "Erciyesspor'a gittiğimde 340 seyirciye oynuyordu, sonuç 12 bin"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil-mavili ekibin geçen sezon da küme düşme potasına girdiğini ve son haftalarda çıkmayı başardığını, bu sezon lig başında potaya girdiğini belirtti.

Yönetim, teknik heyet ve işin profesyonellerinin bir araya gelip Çaykur Rizespor'un kalıcı olması için çalışmaları gerektiğini ifade eden Karaman, son 10 yıldır Yasin Çakmak'tan başka altyapıdan gelen oyuncu olmadığını, Fahri Tatan'ı Rizeli diye Fenerbahçe'den kendisinin aldırıp oynattığını hatırlatarak, "Bayram'ı beğeniyorum. Dediklerimi yaparsa takıma kazandırabiliriz. Rizeli futbolcu sayısını artırmalıyız. Şehri için, memleketi için oynayacak, gelen oyunculara o ruhu aşılayacak oyuncular lazım" dedi.

Yeni bir maceraya tekrar girmek istemediğini ama Rize şehri ve taraftarından çok olumlu tepkiler alması nedeniyle göreve soyunduğunu vurgulayan Karaman, şöyle devam etti:

"Trabzonspor maçını kaybetmemize rağmen taraftardan olumlu tepki aldık. Taraftar, şehir bizden iyi oyun bekliyor. Karşılığını vermek zorundayız. Bizim en önemli özelliğimiz, saha içerisindeki takım disiplini olmalı. Takım disiplini şartlar ne olursa olsun 90 dakika maçı bırakmayan, birlikte hareket eden, yardımlaşan, birbirini seven, sayan, içeride dışarıda bir yumruk yedimi beş tane atan bir takım olmaktır. Sen bunları yaparsan Allah da sana sonuçlarını verir."

Gaziantepspor maçının önemini bildiklerini vurgulayan Karaman, "Şehre, taraftarlara, herkese önemli görevler düşüyor. Passolig nedeniyle taraftar düşüşü var. Herkesin bu konuda yardımcı olması, bizim de buna karşılık vermemiz lazım. Biz hazırlıklarımızı antrenman yaparak sürdüreceğiz, futbolcularımız sahada son sözü söyleyecek" diye konuştu.

Futbolun dilinin bir olduğunu belirten Karaman, "Biz öyle bir top oynamalıyız ki insanların 'Bu Rizespor ne top oynuyor' demesi lazım. Siz bunu dedirteceksiniz. Siz bunu dedirtemediğiniz zaman taraftar gelmiyor. 'Neyi seyredeceğim' diyor. Türkiye'nin genelinde böyle" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Atatürk Stadı'nda Beşiktaş ile oynadıkları maça yaklaşık 300 Rizelinin geldiğini kaydeden Karaman, "İstanbul'dan, Rize'den geldiler. Oraya gelen buraya da gelir. Bütün sorumluluk bizde. Gaziantepspor maçında alacağımız sonuç, vereceğimiz mücadele yankılanacak. Kayseri Erciyesspor'a gittiğimde 340 seyirciye oynuyordu, sonuç 12 bin. Ondan önce 45 kişiye oynuyordu. İnşallah burada iyi futbolla, taraftarla takımı birleştirip bu sonucu sağlayacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı