Atlı cirit kulüplerine 45 bin ton yem desteği

Atlı cirit kulüplerine 45 bin ton yem desteği

Erzurum'da faaliyet gösteren atlı cirit kulüplerine, büyükşehir belediyesince 45 bin ton yem desteğinde bulunuldu- Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Ceylan:- "İlimizde kış sert geçiyor, bu anlamda atlarımız için önemli bir destek olacak. Bu da E

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte faaliyet gösteren atlı cirit kulüplerine 45 bin ton yem desteği sağladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesince atlı cirit kulüplerine sağlanan yem desteği dağıtım töreni, belediye önünde ciritçilerin katılımıyla yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, törende yaptığı konuşmada, belediyenin geleneksel spor dalları başta olmak üzere tüm spor dallarına vermiş oldukları desteklerin devam ettiğini söyledi.

Ata sporunu yaşatan cirit kulüplerine ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Kiremitçi, "Cirit bizim ata sporumuz. Bu anlamda elimizden geldiğince cirit kulüplerimizle ilgilenmeye çalışıyoruz. Erzurum'da geleceğin kayakçılarını, ciritçilerini, güreşçilerini ve birçok spor dallarından genç sporcuları hep beraber yetiştireceğiz" dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Alpaslan Ceylan ise geleneksel spor dallarının en önemli kollarından birinin cirit olduğunu belirtti.

Ciritin, atalarının Orta Asya'dan getirdiği bir spor olduğunu anlatan Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu sporların yaşatılmasının merkez noktalarından biri Erzurum'dur. Dadaşlar atalarımızdan aldığı bu mirası günümüze kadar taşımıştır. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüştüğümüzde bize atlı cirit kulüplerine desteklerinin olacağını ifade etmişti. Bu müjde doğrultusunda bugün kulüplerimize arpa yardımı yapılıyor. Kulüplerimiz için önemli bir destek. İlimizde kış sert geçiyor, bu anlamda atlarımız için önemli bir destek olacak. Bu da Erzurum'a yakışan bir destektir. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak çevre ilçelere cirit sahaları yapmayı planlıyoruz. Erzurum'da cirit için büyük bir tesis kuracağız. Türkiye'de ve dünyada da bir ilk olacak büyüklükte bir tesis olacağının müjdesini de vermek istiyorum."

Törende konuşmaların ardından belediye yöneticileri, kulüp başkanlarına temsili hediye çeklerini verdi.

Atlı cirit kulüplerine 45 bin ton yem desteği

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :