"Atletizmde dünden çok iyi yerdeyiz"

"Atletizmde dünden çok iyi yerdeyiz"

- Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Selim Terzi: "Çocuk atletizmi olarak çok daha iyi yerlerde olacağız"


İSTANBUL (AA) - Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, 196 ülkede uyguladığı "Çocuk Atletizmi" projesinin Türkiye'deki uygulamalarıyla ilgili tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen toplantıda, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Selim Terzi, Atletizm Federasyonu Çocuk Oyunları Türkiye Koordinatörü ve Eğitim Kurulu Başkanı Necdet Ayaz, Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Bayansalduz ve eski olimpiyat sporcusu İsmail Akçay yer aldı.

Projede herkesin katkısı olduğuna dikkati çeken Terzi, "Yolun doğruluğu ve hızı çok önemli. Her geçen zaman çocuklarımızın kaybı olur diye düşündük. Bu proje, Anadolu'ya yayılması yönüyle çok faydalı. Başkanımız Fatih Çintimar'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atletizmde dünden çok iyi yerdeyiz. Çocuk atletizmi olarak çok daha iyi yerlerde olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Projenin koordinatörü Necdet Ayaz ise çocuklara her türlü desteği federasyon olarak vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yarınların teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olmasını amaçladık. Yetenekli çocuklar izlenerek, gerekli eğitmen ve malzeme desteği ile değerlendirme yapılmıştır. Çocukların eğitmenler tarafından bize bildirilmesini istedik. Yapılanlar ve yapılması planlananlar düşünceler var. Önümüzdeki dönemde engelli sporcuların da bu projeye dahil edilmesi düşüncelerden biri."

Eski sporcu İsmail Akçay, 20 yaşında spora başladığını hatırlatarak, "7-12 yaş çocuk grubu bu projede yer alıyor. Çocuk yaşta başlamaları ilerisi için çok faydalı olacak. Her branşın bir uzmanı vardır." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :