Atletizm: Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi

Atletizm: Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi

- 2018 sezonunun ilk etabı Çanakkale'de başladı


ÇANAKKALE (AA) - Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi'nde 2018 sezonunun ilk etabı Çanakkale'de başladı.

Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yılı dolayısıyla ilan edilen "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında "Spor Toto Troya Yürüyüş Ligi" olarak adlandılan etap öncesi sporcular Esenler Mahallesi'ndeki hobi bahçeleri bölgesinde oluşturulan alanda ısınma turu yaptı. Daha sonra sporcular, özel yürüme tekniğiyle gerçekleştirilen etap için start aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Yürüyüş Koordinatörü ve Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Mustafa Akyavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinliğin Çanakkale'de düzenlenmesinin nedeninin 2018'in "Troya Yılı" olarak ilan edilmesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kendine has tekniği olan olimpik bir branş bu. İki hafta önce sporcularımız Çin'de yapılan Dünya Yürüyüş Kupası'nda genç kızlarda dünya üçüncüsü oldu. Türkiye'de yeni tanınmaya başlayan bir branş. Geçtiğimiz yıllarda şu anda yarışan bazı sporcularımızdan Dünya Gençler Şampiyonası'nda üçüncü olan var, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda dördüncülüğü kazanan sporcularımız var, Rio Olimpiyatları'na katılan sporcularımız var."

Türkiye'de bu sporu daha da yaygınlaştırmak ve geliştirmek istediklerini vurgulayan Akyavaş, bunun için federasyon olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi'nde final etabı 28 Temmuz Cumartesi günü Çorum'da yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :