Atletizm Federasyonu 2. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Atletizm Federasyonu 2. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar:

ANKARA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) 2. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Ankara Crowne Plaza'da gerçekleştirilen Mali Genel Kurul'da Divan Kurulu Başkanlığı'nı Fikret Çetinkaya yaptı. 

Genel Kurul'da toplam 189 delegenin katılan 104'ü faaliyet ve denetim denetim raporunu ibra ederken, 2015 ve 2016 tahmini bütçeleri de onayladı.

Buna göre federasyonun 2015 yılı tahmini bütçesi 26 milyon 800 bin, 2016 yılı bütçesi ise 29 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu'na ayrıca harcama kalemleri arasında değişiklik yapma, taşınmaz mal alımı ve satımı ile uluslararası organizasyonlar içen mali taahhütlerde bulunma yetkileri verildi.    

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, burada yaptığı konuşmada, Türk atletizmine hizmet etmek için göreve geldiklerini söyledi.

Göreve geldikten sonra dopingle etkin mücadeleye başladıklarını kaydeden Çintimar, "Dopingte darbeyi hiç hak etmediği halde Mehmet Terzi aldı. Numune alım sayısını 2 katına çıkardık. Sıfır dopingle gidiyoruz, umarım böyle de devam ederiz" diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık kapsamında 131 sporcunun kampta olduğunu belirten Çintimar, şöyle devam etti:

"81 ile dağılıp, 17 milyon gence dokunacaksak bu bütçe ile olmaz. Fransa'nın bütçesi 65 milyon avro, Yunanistan'ın bütçesi 28 trilyon lira. Bu rakamlar karşısında bizim bütçemiz çok düşük ancak yine de en iyisini başaracağız. Bu rakamı artırmak için çalışmalar yapacağız. Daha hızlı yürüyüp geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Atletizm lisanslı sporcu sayısı 1 milyonun üstüne çıkarsa ancak olimpiyata gidebilecek değil, olimpiyatta ödül alabilecek bir kadro oluşturabiliriz."

Çintimar, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bu arada Avrupa Atletizm Federasyonu tarafından verilen "Atletizme Hizmet" ödülleri de genel kurulda sahiplerine iletildi.

Selahattin Yıldız, Edip Akarsu ve Zeynep Batar, plaketlerini Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya'dan aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı