Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Kadınlarda Sporting Lizbon, erkeklerde ENKA Spor şampiyonanın ilk gününü lider tamamladı- Kadınlar sırıkla atlamada Fenerbahçeli Demet Parlak, 4.30 metreyle kendisine ait Türkiye rekorunu kırdı


MERSİN (AA) - Atletizmde Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın ilk gününde kadınlarda Portekiz'in Sporting Lizbon, erkeklerde ENKA Spor en çok puanı toplayarak ilk sıraya yerleşti.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti’nde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın birinci gününde erkeklerde 42 puan toplayan ENKA Spor liderlikte yer alırken, kadınlarda ise Fenerbahçe 9 takım içinde lider Sporting Lizbon'un arkasında ikinci oldu.

İlk gün erkeklerde ENKA Spor adına Jak Ali Harvey (100 metre), Batuhan Altıntaş (400 metre), Abdelmalik Lahoulou (400 engelli), Eşref Apak (çekiç atma), Muammer Demir (uzun atlama) ve 4x100 metre takımı galibiyete uzanırken, mavi-beyazlı ekip 42 puan topladı. Geçen yılın şampiyonu Playas de Castellon 36 puanla ikinci, Benfica ise 32 puanla üçüncü sırada günü bitirdi.

Kadınlarda ise Sporting Lizbon, birinci günde yapılan 11 yarışmanın 8'ini kazanırken, 15 puan farkla liderliği aldı. 79 puanlı Sporting'in arkasında Fenerbahçe 62 puanla ikinci, Valencia da 61 puanla üçüncü sırayı elde etti.

İlk günün tek Türkiye rekoru ise sırıkla atlamayı ikinci sırada bitiren Demet Parlak'tan 4.30'luk dereceyle geldi. Demet Parlak, Antalya’da bu ay içinde kırdığı 4.22’lik açık hava Türkiye büyükler rekorunu, Mersin’de 4.30’a yükseltti.

Büşra Nur Koku ise 3000 metrede en iyi derecesini 16 saniye geliştirerek 9:21.57 ile ikinciliğe ulaştı. Fenerbahçe'nin tek yarış birinciliği, 800 metrede takımın Ukraynalı atleti Olga Lyakhova'dan geldi.

İkinci gün yarışmaları yarın aynı pistte gerçekleştirilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :