Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Şampiyona, Mersin'in ev sahipliğinde başladı


MERSİN (AA) - Avrupa Atletizm Birliği (EA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Mersin'de başladı.

Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde 8 ülkeden 13 kulübün katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye'yi erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda da Fenerbahçe temsil ediyor.

Şampiyonanın ilk gününde kortej geçişinin ardından açılış töreni gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, açılışta yaptığı konuşmada, şampiyonanın 2. kez Mersin'de düzenlendiğini, önümüzdeki yıl da ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Mersin'in 2013 yılında yapılan Akdeniz Oyunları'ndaki başarısıyla uluslararası bir spor kenti olduğunu tescillediğini aktaran Çakacak, "Spor kardeşliktir, dostluk, barıştır. İnsanları birbirine yaklaştırdığı gibi ülkeleri de yaklaştırır. Akdeniz'in bu güzel insanlarının sıcaklığını hissedecekler. Tüm konuklarımız kaldıkları süre içerisinde ve ayrıldıklarında buradan güzel hoş sedayla ayrılmalarını diliyoruz." diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş da atletizmin merkezi haline gelen Mersin'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmasını üst üste 2. kez düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Organizasyon için aylarca çalışıldığını anlatan Taş, "Bu çalışma esnasında Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi bizlere desteklerini esirgemedi. Bu yarışmalarda yer alacak atletlerimizden Rio Olimpiyatları için kota almasını beklediğimiz isimler var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası müsabakalarında birinci gün, iki tasnif dışı yarışmayla birlikte toplam 23 dalda start aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :