Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Organizasyon kapsamında, 95 sporcunun yer aldığı 83 kilometrelik Orhangazi Maratonuna başlandı

BURSA (AA) - Bursa'nın İznik ilçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ultra maraton kapsamında 83 kilometrelik Orhangazi Maratonu başladı.

Orhangazi ilçesi Cumhuriyet Alanı'ndaki törende konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, 2012 yılında 87 kişiyle başlayan organizasyonda bu sene bin 300 katılımcı sayısına ulaşıldığını söyledi.

Ultra maratonun yüzde 80'i doğal parkurlardan oluşan arazide gerçekleştirildiğini belirten Usta, "Profesyonel anlamda 95 yarışmacımız var. 26 değişik ülkeden gelen toplam 97 yabancımız var. 26'sı yabancı, 10 bayan yarışmacımız var. Bu etkinliğin bugüne kadar gelmesinde çok sayıda kurumun katkıları var. Valiliğimizin uhdesinde başlayan yarışmaya Büyükşehir Belediyemiz, İznik ve Orhangazi'nin kaymakamlık ve belediyelerinin büyük katkıları var" diye konuştu.

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de kolektif bir çalışmanın sergilendiği organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise organizasyonun bir parçası olmak ve sporcuları ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Katılımın her geçen yıl arttığını dile getiren Çağlayan, "Orhangazi etabının starını veriyoruz. Ardından Narlıca Mahallemizdeki 42 kilometrelik etabın startını vereceğiz. Maraton yarışmalarının hem atletizme olan sevgiyi, teveccühü artıracağı hem de bölgenin tanıtımına katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz" ifadesini kullandı.

 

Protokol üyeleri tarafından startı verilen maratona katılan 95 sporcu, İznik'teki bitiş noktasında ipi ilk sırada göğüslemeye çalışacak.

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Kaynak:Haber Kaynağı