Atlasjet Havayolları şirketinin dolandırılması davasında karar

Atlasjet Havayolları şirketinin dolandırılması davasında karar

Şirketi menfaatleri karşılığında zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan 2'si, iki yıl altışar ay hapisle cezalandırılırken, diğerlerinin beraatine karar verildi

İSTANBUL (AA) - Atlasjet Havayolları şirketini menfaatleri karşılığında zarara uğrattıkları iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan 2'si, iki yıl altışar ay hapisle cezalandırılırken, diğerlerinin beraatine karar verildi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Atlasjet Havayolları'nın sahibi müşteki Ali Murat Ersoy ile şirketin eski ticaret başkan yardımcısı tutuksuz sanık Erkan Draman ve tarafların avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan Amerikalı iş adamı Richard Wenzel, şirketin eski CEO'su Tuncay Mustafa Doğaner ile şirketin eski ticaret başkanı Ali Batuhan Karataş ise duruşmaya gelmedi.

Son sözü sorulan Erkan Draman suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın, sanıklar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldığını hatırlatarak, herhangi somut, kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığından ve suçları sabit olmadığından sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Amerikalı iş adamı Richard Wenzel ve Erkan Draman'ın, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan beraatlerine karar verdi. 

Ali Batuhan Karataş ve Tuncay Mustafa Doğaner hakkında, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçundan dava açıldığını ancak sanıkların eyleminin, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma şeklinde kabul edildiğini belirten mahkeme heyeti, Karataş ile Doğaner'in, suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı göz önüne alınarak 3 yıl hapis ve 120 gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanıkların duruşmalarda gösterdiği iyi hal nedeniyle cezalarını, iki yıl altışar ay hapis ve 100 lira adli para cezasına indirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı