Atlasglobal Pazarlama ve Satış Başkanı Tunca:

Atlasglobal Pazarlama ve Satış Başkanı Tunca:

"Sadece 15 Temmuz olarak değil, sene başından beri bazı tatsız olaylar oldu. Tüm bunların birikimi sektörde biliyorsunuz yüzde 47'e yakın daralma oldu ama biz bu daralmadan minimum hasarla çıkan hava yolu olduk. Bizdeki talep daralması yüzde 25-30 civarın

STOCKHOLM (AA) - Atlasglobal Pazarlama ve Satış Başkanı Tuna Tunca, sene başından bu yana Türkiye'de bazı tatsız olayların yaşandığını belirterek, "Tüm bunların birikimi sektörde biliyorsunuz yüzde 47'e yakın daralma oldu ama biz bu daralmadan minimum hasarla çıkan hava yolu olduk. Bizdeki talep azlığı daralması yüzde 25-30 civarında seyretti. Dolasıyla biz minimum hasarla atlattık diyebiliriz." dedi.

Tunca, Türkiye'den İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen basın mensuplarına yönelik tanıtım toplantısında, mart ayından itibaren bu şehre uçmaya başladıklarını söyledi.

Stockholm hattıyla uçuş ağlarında eksik olan bir noktayı tamamladıklarını dile getiren Tunca, dünyada doğudan batıya, kuzeyden güneye doğru bir taşımacılık yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Tunca, havacılıkta kat edecekleri mesafelerinin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Havacılık sektörü, Türkiye'de son derece fazla gelişen bir sektör. Bu doğrultuda sektördeki gelişimlere, bu büyümeye ayak uyduramadığınız zaman, zaten siz de aslında bir nebze yerinde saydığınız anda pazarda pay da kaybediyorsunuz. 2017 senesinde umarım bizim planlarımız arasında yüzde 30-35'lik bir büyüme söz konusu. Umarım 2017 senesinde bu büyümeyi gerçekleştirebiliriz. Hem Atatürk Havalimanının müsaade ettiği altyapı şartlarıyla hem de mevcut konjonktür içerisinde bu büyüme hedefimizi tutturabileceğimizi düşünüyoruz. "

Tunca, uçaklarda yolculara verilen hizmetleri sürekli geliştirdiklerini, bu doğrultuda uçan şef uygulamasını hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Uçuş hizmetlerinin düşük maliyetli (low cost) taşımacılık yapan hava yolu şirketleriyle karşılaştırılamayacağına dikkati çeken Tunca, Avrupa'da yerel hava yollarıyla iş birliği (ortak uçuş) yapacaklarını bildirdi.

Tunca, anlaşma yapacak şirketin yöneticileriyle sürekli görüştüklerini ifade ederek, "Müşteri memnuniyeti bizim için en önemli hedeflerden bir tanesi. Uçuşlar gerçekleştirdikten sonra müşterilerimizi ve misafirlerimizi arıyoruz. En azından içlerinden beşine 'Uçuşlarınız nasıl geçti?' diye soruyoruz. Onlardan aldığımız olumsuz bir yanıt varsa onlarla ilgili çalışmalarımızı yapıp eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Atlas Global'in uçuşlarının yüzde 70'inin yurtdışı, yüzde 30'unun yurtiçi olduğunu belirten Tunca, çok yakında 7 hat daha açacaklarını bildirdi. Tunca, bunlardan üçünün kış tarifesiyle açıklanacağını, uçak sayısı 27'den 37'e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

- "2017 için de biz son derece ümitliyiz"

Stockholm'e haftada 7 gün uçtuklarını anımsatan Tunca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız olan darbe girişimi ile yaşanan terör olaylarının havacılığa etkileri hakkında şöyle konuştu:

"Bu kayıplar sadece Türkiye için değil, bütün ülkelerde benzer durumlar söz konusu oluyor, benzer sıkıntılar yaşanıyor. Sadece 15 Temmuz olarak değil, sene başından beri bazı tatsız olaylar oldu. Tüm bunların birikimi sektörde biliyorsunuz yüzde 47'e yakın daralma oldu ama biz bu daralmadan minimum hasarla çıkan hava yolu olduk. Bizdeki talep daralması yüzde 25-30 civarında seyretti. Dolasıyla biz minimum hasarla atlattık diyebiliriz. Şu anda bir 10-15 puan daha üstünde seyrediyor doluluk oranlarımız. Yani sektör kendini toparlıyor, toparlayacaktır da. 2017 için de biz son derece ümitliyiz. Bir kere bizim bundan bu kadar etkilenmiyor olmamızın sebebi Network tarife yapımızda. Bizim 'Point to Point'ten ziyade daha çok transit yolcu taşımacılığı hedeflerimiz var. Dolayısıyla bizim hatlarımızda uçan yolcularımızın yüzde 40 ile 60 arasında transit yolcu taşıyoruz. "

Tunca, gazetelerde Rusya ile pasaportsuz seyahate yönelik bazı haberlerin yayınlandığını anımsattı.

"Eğer bu gerçekleşebilirse rakamlar çok daha yukarı çıkacaktır" diyen Tunca, 2015'in yaklaşık yüzde 25'in altında rakamların bu yıl oluşabileceğini dile getirdi.

3 bin 500 dolara sınırsız şekilde Business sınıfında uçuş imkanını yolculara sağladıklarını belirten Tunca, "Buna talep oldu fakat talepten ziyade aslında Business Class'ın biraz daha tanıtımı ile ilgili bir kampanyaydı. 3 bin 500 dolara, 6,5 ay yolcularımıza sınırsız olarak, bu sınıfta uçabilmelerine olanak sağlayacak bir kampanya yaptık. Aslında yurtdışı ofislerimizden en çok rağbet geldi. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden çok ciddi anlamda bir talep geldi." değerlendirmesini yaptı.

- "Üçüncü havalimanında farklı fırsatlar olacaktır"

Tunca, İstanbul'daki yeni havalimanının açılmasıyla yeni pist ve terminallerle Türkiye'nin bu yönde yolcu potansiyelini arttıracağını kaydetti. Bu potansiyeli şirket olarak kullanacaklarını ifade eden Tunca, "Üçüncü havalimanındaki yoğunluğu ancak istihdamı artırarak başarılı hale getirebilirsiniz. Farklı fırsatlar olacaktır. Yeni fırsatlar da yeni kapasite gerektiriyor." dedi.

Tunca, Atatürk Havalimanı'ndaki şartlardan dolayı yeni yatırımların pek fazla yapılamadığına dikkati çekerek, üçüncü havalimanında daha fazla büyüyeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :