Atlama kulelerindeki çökme

Atlama kulelerindeki çökme

Erzurum Valiliği: "18 Temmuz'da bölgede keşif yapılmıştır. Bilirkişiler raporlarını hazırlamak üzere süre almışlardır. Bilirkişilerce, keşif alanında yer alan skorboard ve kar yapma sistemlerinin rapor verilmesi beklenilmeden koruma altına alınmak üzere k

ERZURUM (AA) - Erzurum Valiliği, atlama kulelerinin pistlerindeki çökmeye ilişkin, "18 Temmuz'da bölgede keşif yapılmıştır. Bilirkişiler raporlarını hazırlamak üzere süre almışlardır. Bilirkişilerce, keşif alanında yer alan skorboard ve kar yapma sistemlerinin rapor verilmesi beklenilmeden koruma altına alınmak üzere kaldırılmasında bir sakınca olmadığına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Kiremitliktepe mevkisinde bulunan Kayakla Atlama Merkezi'nde toprak kayması meydana geldiği hatırlatıldı.

Antrenman Kuleleri olan K65, K40 ve K20'nin yıkıldığı, Müsabaka Kuleleri olan K125 ve K95 kulelerinin pistlerinin kullanılmaz hale geldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rampalarında ise hasar oluşmamıştır. Toprak kaymasının ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında oluşturulan bir heyet tarafından ilk teknik inceleme yaptırılmış olup söz konusu hadiseye ilişkin elde edilen sonuçlar basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Aynı toplantıda basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara açıklıkla cevap verilmiş, sürecin takip edileceği ve ayrıntıların yine kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilmiştir."

Olayın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, jeoloji ve harita mühendisleri tarafından yapılan incelemeler neticesinde, toprak hareketlerinin devam edip etmeyeceğinin anlaşılması amacıyla tesiste inklinometre hassas ölçüm sistemleri kurulmasının kararlaştırıldığı bildirilen açıklamada, sistemlerin kurulması için gerekli çalışmaların başlatıldığı firmanın sondaj malzemelerini 21 Temmuz'da getirdiği, tesiste sondaj kuyularının açılacağı, mevcut durum için yeni bir zemin etüt raporu hazırlanacağı, yeni rapor doğrultusunda zemin ıslahı çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

17 Temmuz'da Erzurum 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 2014/98D. iş dosyası ile 15 Temmuz'da meydana gelen kayma sonucu, Erzurum Atlama Kuleleri pistlerinde, otelinde ve kulelerin kendilerinde meydana gelen hasarın sebebinin ve hasarın nelerden ibaret olduğunun, kaymanın devam etme olasılığının, bu tesisin kullanımının sürdürülebilirliğinin tespitine ilişkin olarak tespit davası açıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"18 Temmuz 2014 tarihinde bölgede keşif yapılmıştır. Bilirkişiler raporlarını hazırlamak üzere süre almışlardır. Bilirkişilerce, keşif alanında yer alan skorboard ve kar yapma sistemlerinin rapor verilmesi beklenilmeden koruma altına alınmak üzere kaldırılmasında bir sakınca olmadığına, kulelerin olduğu yerde, pistin sağlam kısımları ile pistin hasar gören alt kısımlarında (K125 ve K 95 alt kısımlarında) sondaj yapılmasında bir sakınca olmadığına, beton ve çelik molozlar ile sentetik çim zemin kaplamalarının kaldırılması hususunun ise mevcut durumu gösterir plankote ve kamera çekimleri tamamlandıktan sonra tekrar değerlendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı