Atina’da Suriyeli sığınmacılar açlık grevine başladı

Atina’da Suriyeli sığınmacılar açlık grevine başladı

Sintagma Meydanı'nda, kartonların üzerinde uyuyan sığınmacılar barınma hakkı talep ediyor

ATİNA (AA) - Yunanistan'ın başkenti Atina'da, barınma talebi ile yaklaşık bir haftadır eylem yapan bir grup Suriyeli sığınmacı, taleplerinin kabul edilmemesi üzerine açlık grevi başlattı.

Atina’da, parlamentonun önündeki Sintagma Meydanı'nda 6 gün önce oturma eylemi başlatan bir grup Suriyeli, bugün ağızlarını bantlarla kapatarak açlık grevine başladı. Günlerdir meydanda kalan eylemciler arasında bulunan dört Suriyeli kadın, açlık ve soğuktan fenalaşınca Evangelizmos Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Suriyeli eylemcilerden Derviş Abdul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'dan barınma hakkı alana kadar meydandan ayrılmayacaklarını ve açlık grevine devam edeceklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Atina'ya gelen Suriyeliler, geceleri kartonların üzerinde uyuyor ve bazı Yunanlı vatandaşların getirdikleri battaniyelerle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yunanistan'a yasa dışı yollardan gelen Suriyeli sığınmacılar, meclis binası önünde "Yunan hükümeti bize barınma hakkı tanımalı", "Tek suçumuz Suriyeli olmak" yazılı pankartlar açarak, Yunanistan'dan barınma hakkı talep ediyor.

Bu arada, Atina'daki bazı aktivist gruplar, Yunan hükümetinin Suriyelilere barınma hakkı vermesi için imza kampanyası başlattı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :