Atila Sertel'in Milletvekilliği Adaylığının İptali

Atila Sertel'in Milletvekilliği Adaylığının İptali

Sertel: "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanacağım"

Milletvekilliği adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen Atila Sertel, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağını söyledi.

Sertel, Bornova ilçesindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Cuma günü CHP İzmir 2. bölgeden 6. sıra milletvekili adayı olduğuna dair mazbatasını aldığını, bu mazbatada 81 aday adayı arasından üyelerin ön seçiminde 12 bin 797 oy aldığının yazılı olduğunu belirtti.

Adaylığı ile ilgili CHP'de bazı kişilerin YSK'ya itiraz ettiğini dile getiren Sertel, "CHP'nin içinden bazı genç arkadaşlara itiraz ettirttiler. Bu çocukların kabahati yok, onlar kullanıldı bence. Bazı kesimler bunları kullandı. Benim alt sıralarımda çıkan adaylar olabilir. Benimle ilgili itirazlar değerlendirildi. Seçilebileceğime dair mazbatamı da almıştım ama son gün tekrar bir itiraz daha yaptırtmışlar. Bugün saat 10.30'da görüşüldü. Beni devlet memuru yapmışlar, devlet memuru olduğumu ben de bugün öğrendim" diye konuştu.

Sertel, şunları söyledi:

"13 bine yakın namuslu, onurlu, kişilikli CHP'linin oyu var bende. Beni 13 bin aile milletvekili adayı yaptı. Oy veren vermeyen CHP'liler beni bağrına bastı. Ben İzmir'de halkın vekiliyim. Bu, kesinlikle böyle. Benim hakkımı birtakım şikayetlerle, birtakım eller önleyebilir, engeller çıkartabilirler ama şunu bilsinler ki ben halkın gönlündeki, halkın vekiliyim. Bu oyları heba eden insanların durumunu da göz önüne alıp değerlendirmelidir. Şimdi Atila Sertel, Parlamento'da olmayacak, gidemeyecek ama o Parlamentoya onun yerine gidenler Atila Sertel'i orada göremeyince içlerinden ne geçecek, 'bu arkadaşımız bu sırada oturacaktı. Şimdi burada yok' diyecekler mi? Doğrusu merak ediyorum. Bence yanlış yaptıklarını yıllar itibarıyla çok iyi anlayacaklar."

 

- "Bireysel başvuru hakkını kullanacağım"

YSK'ya mevcut yasalar çerçevesinde itiraz hakkının bulunmadığına dikkati çeken Sertel, "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağım" dedi.

Sertel, CHP Genel Merkezi'nin kendisini şikayet edenlerle ilgili bir şey yapıp yapmayacağı konusunda bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Atila Sertel'in adaylığının düşmesinin ardından İzmir 2. bölgede CHP aday listesi de değişti. CHP milletvekili adaylarının 1, 3 ve 5. sıraları hariç ön seçimle belirlendiği bu seçim çevresinde, geçici listede 7. sıradan itibaren mevcut adaylar bir üst sıraya çıkacak ve ön seçimi 11. sırada tamamlayan Nevzat Kavalar, listeye 13. sıradan milletvekili adayı olarak girecek. 

YSK, milletvekili geçici aday listesinde İzmir 2. bölgeden CHP 6. sıra adayı olan Atila Sertel'in adaylığını "Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyeliği görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu iptal etmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı