ATB'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı

ATB'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı

ATB Başkanı Çandır:- "Gelişmişlik sıralamasında ilk düzeyde bulunan Antalya, tarımsal potansiyelini harekete geçirecek destek ve teşviklerden yeteri kadar yararlanamamaktadır. Bu nedenle kentimizin tarım sektörünün 6. bölge düzeyinde destek ve teşviklerde

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, gelişmişlik sıralamasında ilk düzeyde bulunan Antalya'nın tarımsal potansiyelini harekete geçirecek destek ve teşviklerden yeteri kadar yararlanamadığını belirterek, "Bu nedenle kentimizin tarım sektörünün 6. bölge düzeyinde destek ve teşviklerden yararlanması sağlanmalıdır." dedi.

ATB'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ATB Başkanı Ali Çandır, yaptığı açıklamada, 2018'de yapılacak tarımsal desteklemelerine ilişkin uygulama kararının 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere açıklandığını anımsattı.

Toprak analizi, mazot ve gübre gibi desteklerin yanı sıra tarım havzaları üretim modeli destekleme listesinde yer alan arpa, buğday, zeytinyağı, pamuk, nohut, patates ve soğan gibi 14 farklı tarım ürününün Antalya'da destekleneceğini aktaran Çandır, tarımsal üretime ilişkin resmi verilerin sağlıklı olması için sağlıklı bir tarım sayımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Geçen günlerde özel televizyon kanalında magazinsel yaklaşımla yapılan sektöre ilişkin bir haberin, tarım sektörünün tamamı tarafından üzüntüyle karşılandığını anlatan Çandır, yeterince araştırma yapılmadan masa başında yapılan haberlerin üreticinin emeğini ve alın terini çöpe attığını söyledi.

Sektör olarak önümüzdeki döneme ilişkin taleplerini dile getiren Çandır, şöyle konuştu:

"Mevcut yapısıyla sektörümüze aşırı yük getiren sosyal güvenlik sisteminin sektörümüzün yapısına uygun bir hale getirilmesi, tarımsal yatırımların önünü açacak ve kayıt altına alacaktır. Tarımsal faaliyete ilişkin yatırım teşvik politikalarında Antalya lehine düzenlemeler yapılmalı. Gelişmişlik sıralamasında ilk düzeyde bulunan Antalya, tarımsal potansiyelini harekete geçirecek destek ve teşviklerden yeteri kadar yararlanamamaktadır. Bu nedenle kentimizin tarım sektörünün 6. bölge düzeyinde destek ve teşviklerden yararlanması sağlanmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :