Atatürk'ün Sığırtmaç Mustafa ile karşılaştığı çiftlikteki köşk müze oldu

Atatürk'ün Sığırtmaç Mustafa ile karşılaştığı çiftlikteki köşk müze oldu

Yalova'da, Atatürk'ün Sığırtmaç Mustafa ile sohbet ettiği çiftlikte bulunan ve Büyük Önder'in zaman zaman kaldığı Baltacı Köşkü, "Atatürk ve Çocuk Müzesi"ne dönüştürüldü

YALOVA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sığırtmaç Mustafa (Mustafa Demir) ile öykü, şiir ve gazete haberlerine konu olan karşılaşmasının yaşandığı Yalova'daki çiftlikte bulunan köşk, restore ettirilip "Yalova Atatürk ve Çocuk Müzesi" niteliğiyle ziyarete açıldı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) 10 yıllığına İl Özel İdaresine tahsis edilen ve müzeye dönüştürülen Baltacı Köşkü'nün bahçesinde tören yapıldı.

Törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, Atatürk'ün kente geldiği ilk yıllarda zaman zaman kaldığı Baltacı Çiftliği'ndeki bu köşkü İl Özel İdaresine tahsis eden TİGEM yetkililerine teşekkür etti.

Valiliğin koordinasyonuyla restorasyon ve diğer çalışmaların tamamlandığını belirten Civelek, "Atatürk'ün Baltacı Köşkü'nü 'Atatürk ve Çocuk Müzesi' olarak ilimize kazandırmak ve çocuklarımıza armağan etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Müzemiz ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Katılımcılar, müzenin açılış kurdelesinin etkinliğe katılan çocuklar tarafından kesilmesinin ardından binayı gezdi.

Müzede, ülkenin geleceğini çocuklara emanet eden Atatürk'ün onlara duyduğu sevgi, Yalovalı Sığırtmaç Mustafa ile karşılaşması ile manevi evlatları gibi konu başlıkları, dijital, mekanik ve interaktif tasarımlarla yansıtılıyor. Özellikle binayı ziyaret edecek çocukların, Atatürk'ü daha yakından tanıması amaçlanıyor.

Törene, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı