Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 82. yılı

Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 82. yılı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Marmaris'e yaptığı ziyaret dolayısıyla resmi tören düzenlendi

MUĞLA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Muğla'nın Marmaris ilçesine gelişinin 82. yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Emekli Astsubay Erol Uysal, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün ilk olarak 30 Ocak 1933'te Gülcemal adlı vapurla Marmaris'e geldiğini ve ziyaretin çok kısa sürdüğünü söyledi. İkinci ziyaretin ise 23 Şubat 1935'te gerçekleştiğini belirten Uysal, Atatürk'ün doktorlarının tavsiyesiyle karaya inmediğini ve konuklarını Ege Vapuru'nda ağırladığını anlattı.

Uysal, Atatürk'ü Marmarislilerin gemide ziyaret ettiğini ifade ederek "Atamız çocuklara yemek ve hediye ikram etmiştir. Bu gezi sırasında Atamızla birlikte gemide, kız kardeşi Makbule Atadan, manevi kızı Nebile Hanım, Prof. Dr. Afet İnan, Fahrettin Altay, Nuri Conker, Başyaver Cevat Abbas Gürel, Muhafız Komutanı İsmail Hakkı Tekçe, Yaver Celal Tolgay, Naşit Mengü ve Şükrü Özer bulunmaktaydı." dedi.

Atatürk'ün ilçeyi ziyarette kullandığı Ege Vapuru'nu temsilen bir yelkenli, denizden geçiş yaptı. Tören kapsamında Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu, Atatürk'ün sevdiği ve onun için yazılmış marşlardan konser verdi. Alandakiler, askeri bandoya alkışlarla eşlik etti.

Törenin ardından Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD) ve Marmaris Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Atatürk" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :