Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 95. yıl dönümü

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 95. yıl dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

KAYSERİ (AA) - Mustafa Kemal Atatürk'ün Heyeti Temsiliye Reisi olarak Kayseri'ye gelişinin 95. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Büyük Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

Daha sonra Atatürk Anıtı'na Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon komutanlığının çelenkleri  bırakıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bundan 95 yıl önce Kayseri'ye gelişini hatırlamak ve kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Bu gibi anma ve kutlamaların tarihi hatırlama imkanı verdiğini belirten Özhaseki, "Biz tarih konusunda, tarihte yaşanmış acı hatıralar konusunda yeterli miktarda tefekkür edersek eğer, tarihin tekerrür etmesine fırsat vermeyiz; yanlışlara, hatalara düşmeme noktasında uyanık oluruz" şeklinde konuştu.

Meydandaki törenin ardından İbrahim Tennuri Caddesi'ndeki Atatürk Evi ziyaret edildi.

Atatürk Evi önünde Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Atatürk'ün şehre girişi temsili olarak canlandırıldı. Lise öğrencileri temsili Atatürk'ü ellerindeki Türk bayrakları ve "Hoşgeldiniz" pankartlarıyla karşıladı.

Lisenin korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilerek halk oyunları sergilendi.

Kayserili ressam Hasan Gürpınar'ın, tutkal ve simle yaptığı Atatürk portresi protokol üyeleri tarafından beğeniyle karşılandı.

Daha sonra katılımcılar, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencilerinin Atatürk Evi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtıkları "Atatürk" konulu resim sergisini gezdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı