Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü

Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü

İlçede düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu

NEVŞEHİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'a törende Türk bayrağı verildi.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezinde devam eden törende konuşan Ceylan, 95 yıl önce Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için çıktığı yolculukta Hacı Bektaş Veli'nin ve Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinin ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Hacı Bektaş Veli'nin asırları aşıp günümüze uzanan manevi bir ışık olduğunu belirten Ceylan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hacıbektaş ziyaretinin ve buradan aldığı feyzin bağımsızlık mücadelesinde önemli yer tuttuğunu ifade etti.

Hacı Bektaş Veli'nin Anadolu'nun Türk yurdu olarak kalmasında önemli bir rolü olduğunu dile getiren Ceylan, "Mustafa Kemal Atatürk, görüş ve düşünceleriyle hala günümüze ışık tutan Hacı Bektaş Veli Hazretleri'nden feyiz almıştır. Bu rastlantı, ilahi bir rastlantı olarak değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin tesadüf olmadığını belirterek, "Atatürk, özellikle Hacıbektaş'ı tercih etmişti. O günkü koşullar gereği Alevi Bektaşi toplumunun önderlerinden olan Çelebi Cemalettin Ulusoy ile Salih Niyazi babayla ülkemizin koşullarını konuşmuşlar ve desteklerini almışlardı. Günümüzde Alevi Bektaşi topluluğu aynı inançla, aynı heyecanla Türkiye Cumhuriyetini koruma azim ve kararlılığındadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binasındaki iki salona TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın, yerleşkedeki kütüphaneye ise Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın ismi verildi.

Salon ve kütüphanenin açılışını Vali Ceylan ve beraberindeki protokol üyeleri yaptı. Ceylan, daha sonra, Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü anısına Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesine çam fidesi dikti.

Kaynak:Haber Kaynağı