Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü

Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü

Hacıbektaş Kaymakamı Çiğil:

NEVŞEHİR (AA) - Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği öncülünde Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 95. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Hacıbektaş Veli Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ahmet İhsan Çiğil, ilçenin Kurtuluş Savaşı ve sonrasında cumhuriyet devrimlerinin gerçekleşmesinde maddi, manevi desteği en fazla aldığı merkezlerden olduğunu söyledi.

Bağımsızlık, özgürlük, ulusçuluk, bilimselliğin, Atatürk ve Alevi Bektaşiler için çok önemli kavramlar olduğuna dikkati çeken Çiğil, "Hacıbektaş, Anadolu'da aydınlanmanın, bilimin, irfanın açık, düşüncenin de öncüsüydü. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında, temel değerlerin oluşmasında Hacıbektaş'ın ve Hacıbektaşlıların katkı ve desteği inkar edilemez" diye konuştu.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç da Anadolu topraklarında yetişmiş Türk kadını olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhuriyetin korunması ve yaşatılmasında emeği geçenleri şükranla hatırladıklarını aktaran Kılıç, "Cumhuriyetin yetiştirmiş olduğu bir kadın, rektör olarak iyi ki bu topraklarda doğmuşum, iyi ki bir Türk kadınıyım, iyi ki Atatürk, iyi ki şehitlerimiz vardı. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet, sonsuza dek muhafaza edeceğiz ve yaşatacağız" diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Mustafa Özcivan da ilçede Atatürk'e ayrı sevgi ve saygı olduğunu belirterek, "Atatürk, ilçeye ilk kez geldiğinde Hacıbektaş postnişini Çelebi Cemalettin Ulusoy'un evinde bir gün kalmış ve rivayete göre Çelebi'ye ilk kez burada cumhuriyetin ilan edileceğini açıklamıştı. Bugün Alevi Bektaşi kimliğinde olan insanlarımızın evlerinde mutlaka Hazreti Ali, Hacıbektaş'ı Veli ve ortalarında da mutlaka Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı bulunur. Bizler Atatürk aşığı insanlarız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün giysilerinden oluşan defile yapıldı.

Katılımcılara gösterilen Atatürk ve Türk bayrağı ilgi gördü. 

Kaynak:Haber Kaynağı