Atatürk'e Saygı Gençlik 24. Yol Koşusu

Atatürk'e Saygı Gençlik 24. Yol Koşusu

- Muğla'da gerçekleştirilen yarışlara 419 sporcu katıldı


MUĞLA (AA) - Muğla'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü dolayısıyla üniversite öğrencileri arasında Atatürk'e Saygı Gençlik 24. Yol Koşusu düzenlendi.

Kadınlar ve veteranlarda 4 bin, erkeklerde 6 bin metre olarak düzenlenen koşu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki parkurda gerçekleştirildi.

Yarışlarda 4 bin metre kadınlarda Adnan Menderes Üniversitesinden Sümeyye Erol birinci, aynı üniversiteden Büşra Gelmez ikinci, Rahime Tekin üçüncü oldu. Erkeklerde Ege Üniversitesinden Levent Ateş birinciliği, Adnan Menderes Üniversitesinden Abdurrahman Gediklioğlu ikinciliği, aynı üniversiteden Ersin Tekal üçüncülüğü elde etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, koşuya 6 üniversiteden 155'i kadın, 230'u erkek, 34'ü veteran olmak üzere 419 kişinin katıldığını söyledi.

MSKÜ tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen yarışın Türkiye'de yapılan ilk koşulardan birisi olduğunu belirten Harmandar, "Yarışlar üniversitemiz kurulduğu günden bu yana her yıl düzenli olarak yapılıyor. Koşuya önümüzdeki yıllarda Ege Bölgesi dışında Türkiye'nin birçok üniversitesinden sporcuların katılmasını bekliyoruz." dedi.


- Koşuya koltuk değnekleriyle katıldı


Koşuya, Muğla Büyükşehir Belediye sporcusu olarak koltuk değnekleri ile katılan engelli Gülay Şahbak (47) ise bitiş çizgisine alkışlar arasında geldi.

Şahbak, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olarak koşuya katılan tek sporcu olduğuna işaret ederek, "Koltuk değnekleri ile zor oluyor, ama spor engel tanımıyor. Kendimi çok iyi hissediyorum. Altı yıldır bu sporu yapıyorum." diye konuştu.

Organizasyonda dereceye girenlere ödüllerini Vali Vekili Salih Gürhan, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile protokol üyeleri verdi.

Öte yandan, yarışlar sonunda baygınlık geçiren bazı sporculara alanda bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :