Atatürk Köşkü 266 bin turisti ağırladı

Atatürk Köşkü 266 bin turisti ağırladı

Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekanlarından olan Atatürk Köşkü, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor- İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu:- "Yılın 11 ayında, Atatürk Köşkü'nü 234 bin 629 yerli, 31 bin 664 yabancı olmak üzere 266 bin 293 turi

TRABZON (AA) - Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekanlarından Atatürk Köşkü'nü, yılın 11 aylık döneminde 266 bin 293 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un, Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin ziyaret ettiği iller arasında ilk sırada bulunduğunu söyledi.

Kenti yılın 11 ayında 2 milyon 125 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Ayvazoğlu, Trabzon'da turizmin yükselen bir değer olduğunu ifade etti.

Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Atatürk Köşkü'nün de kente gelen turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Atatürk Köşkü her mevsim yerli ve yabancı turistlerimizin ziyaretine açık. O nedenle de kente gelen yerli ve yabancı turistlerimiz tarafından tercih edilmesi bizleri mutlu ediyor. Yılın 11 ayında, Atatürk Köşkü'nü 234 bin 629 yerli, 31 bin 664 yabancı olmak üzere 266 bin 293 turist ziyaret etti. Bu rakamlar ve turistlerimizin memnuniyeti bizler için gurur verici. O nedenle turizm potansiyelimizin artış trendlerini sürdüreceğine inanıyorum. Bu kapsamda da Trabzon Büyükşehir Belediyemize kültür ve turizme verdiği desteklerden ötürü şükranlarımızı sunuyorum."

Turistlerin kentten memnun ayrılmasının önemine dikkati çeken Ayvazoğlu, memnuniyet oranlarının gelecek yıllardaki turist sayısını artıracağını söyledi.

Ayvazoğlu, turistlerin ayrıca kent merkezindeki Trabzon Şehir Müzesi, Tarih Müzesi ve Kanuni Evi'ne de yoğun ilgi gösterdiklerini vurguladı.

- Atatürk Köşkü

Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk geldiği 15 Eylül 1924'te konakladığı Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları içerisinde yer alan köşkte, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.

Atatürk, köşke üçüncü ve son ziyaretini yaptığı 10 Haziran 1937'de tüm mal varlığını Türk ulusuna armağan etme kararı almış, mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakanlığa talimat vermişti.

Köşkte yer alan "Vasiyet Odası" isimli bölümde de Atatürk'ün mal varlığını armağan etmesiyle ilgili olarak, "Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş." sözünün yer aldığı bir tabela bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :