"Atatürk Kitaplığı" Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçildi

"Atatürk Kitaplığı" Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Atatürk Kitaplığı" Türkiye'nin en iyi kütüphanesi olarak belirlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Atatürk Kitaplığı" Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasına göre, Prof. Dr. Handan İnci, Korhan Gümüş, Emin Nedret İşli, İhsan Yılmaz ve Elif Şafak'tan oluşan jüri, "Türkiye’nin en iyi 10 kütüphanesi"ni belirledi. Jüri, Atatürk Kitaplığı'nı Türkiye'nin en iyi kütüphanesi seçti.

Dijital dünyada kitapların eski önemini yitirmiş gibi görünmesine rağmen gerçek bilgiye 5 bin yıldır kütüphanelerden ulaşıldığını belirten jüri üyeleri, Atatürk Kitaplığı'nın 500 bine yakın eserle akademisyenlere ve serbest araştırmacılara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini kaydetti.

Üyeler, Kütüphanenin 1928 öncesi neşriyat, matbu kitaplar, el yazmaları, kartpostallar, salname ve gazete arşiviyle oldukça zengin olduğunu vurguladı.

Atatürk Kitaplığı, "Okumayı Sevenler İçin Hiç Kapanmayan Kütüphane" sloganıyla hizmet veriyor.

Kütüphanedeki Arapça, Farsça ve Osmanlıca nadir eserlere http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Koleksiyonu satın alınan nadir eserler ve özel arşivlerle sürekli zenginleştirilen Atatürk Kitaplığı'nda güncel yayınlar ve kitaplar da takip edilebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :