Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev: "Kardeş Kırgız halkı, Türk halkının acılarını paylaşıyor ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor"- Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver:"Macaristan terörün her çeşidini kınıyor ve terörle mücadele konusunda dost ül

BİŞKEK/ BUDAPEŞTE (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınama mesajları yayımladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Atambayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, söz konusu terör saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek, "Kardeş Kırgız halkı, Türk halkının acılarını paylaşıyor ve terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor." ifadelerini kullandı.

Almazbek Atambayev, halkı adına kardeş Türkiye'ye ve hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'a terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Köver, terörün her çeşidini kınadıklarını ve kabul edilemez olduğunu ifade ederek, ''Macaristan terörün her çeşidini kınıyor ve terörle mücadele konusunda dost ülke Türkiye'nin yanındadır.'' açıklamasını yaptı.

Saldırıdaki kurban yakınlarının acısını paylaştıklarını belirten Laszlo Köver, ''Hayatını kaybedenlerin, masum insanların acısını paylaşıyoruz. Saldırıda yaralanan kahraman Türk polisi ve diğer yaralılara da acil şifalar diliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada da İstanbul'daki terör saldırısı lanetlendi.

Saldırının Türk milletini ve bütün insanlık alemini bir kez daha hedef aldığı kaydedilen açıklamada, terör saldırısını gerçekleştirenlerin emellerine ulaşamayacağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Bizler, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin mensupları, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil, büyük Türk dünyasını oluşturan tek bir milletin fertleri olarak, bu derin acıyı bütün varlığımızla hissediyoruz. Yüce Allah'tan terörün insanlığın gündeminden düşmesini, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmetini, yaralılarımıza acil şifa ve bütün Türk dünyasına sabırlar vermesini diliyor, bizlere bu onmaz acıyı yaşatan mahlukları lanetliyoruz" denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :