Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de kurum ve kuruluşlarca yayımlanan mesajlarla saldırı kınandı

ADANA (AA) - Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de bazı belediye başkanları, siyasi parti temsilcilikleri, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarınca yayımlanan mesajlarda İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı kınandı.

Adana'da Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı yazılı açıklamada, sivillere yönelik yapılan bu saldırıların hiçbir zaman birlik ve beraberliği bozamayacağını vurguladı.

Hain ve bölücülerin yüzyıllardır beraber yaşanılan topraklara nifak sokamayacaklarını aktaran Çelikcan, şunları kaydetti:

"Terörün her türlüsünü ve terörden medet umanları da şiddetle kınıyorum. Komşu ülkelerle ilişkilerimizin normalleşmeye başladığı bir döneme gelmesi de çok düşündürücüdür. Herkesi derin üzüntüye boğan ve alçakça, kalleşçe yapılan terör saldırılarında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, terörden ve akan kandan beslenenleri şiddetle lanetlediklerini bildirerek, "Terör kaderimiz değil, olamaz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralanan yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da ülkenin birliğine, milletin kardeşliğine yönelik terörün kitlesel hedef seçilerek sürdürülmek istendiğini belirtti. Şehitlere ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı dileyen Baş, "eli kanlı katillerin isimleri değişse de bunları koruyan, Türkiye'ye musallat eden sömürgeci güçlerin değişmediğini" kaydetti.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da yaptıkları yazılı açıklamalarla saldırıyı kınadı.

- Hatay

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, bir kez daha terörün çirkin yüzünü gösterdiğini ifade etti.

Üzüntüsünü dile getiren Savaş, "Terör faaliyetleriyle insan canına kasteden lanetli zihniyeti ve bu zihniyete hizmet edenleri şiddetle kınıyorum. Terörü yıllarca yaşamış ve canı yanmış bir ülke olarak zor zamanlarda gösterdiğimiz metanet ve teröre karşı gösterdiğimiz dik duruşumuzla tüm terör odaklarına amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kez daha göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Savaş, saldırıda şehit olan polislere ve yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifa diledi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de ramazan ayında gerçekleşen bu hain saldırıda saldırganların hiçbir dini inanca, ahlaki değere ve insaniyete sahip olmadıklarını, yalnızca milletin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmayı amaçladıklarını belirtti. Kimyeci, duygularını "Böylesine alçakça düzenlenen bir saldırının ardından üzüntümüzü ve öfkemizi ifade etmek çok güç. Acımız büyük. Saldırıda hayatını kaybeden 36 vatandaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." şeklinde dile getirdi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da terör saldırısını lanetleyerek, bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni etti.

Yaman, ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlere verilecek en güzel cevabın birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Hasan Kaya da mesajında "Bilinmelidir ki bu tür eylemler, millet olarak bizleri birbirimize daha çok kenetlemekte, teröre karşı verilen mücadelede inanç ve kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektedir." ifadelerine yer verdi.


CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, saldırganların emellerine ulaşamayacaklarını belirterek, şehit olan ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, hain saldırıyı gerçekleştiren teröristleri ve arkasındaki hain güçleri şiddetle kınadığını ifade etti.

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu da saldırıyı kınayarak, terör saldırılarının artık son bulmasını istedi.

- Mersin

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Ercik, "Teröre ve tüm destekçilerine binlerce kez lanet olsun." ifadesini kullandı.

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Murat Demir, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli de saldırıyı kınayarak başsağlığı diledi.

- Osmaniye

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, saldırıyı lanetledi.

Saldırının İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde yapılmasını manidar bulduğunu ifade eden Cihangir, terörün sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ortak sorunu olduğuna işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :