Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

KEİPA Genel Kurulu, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle ortak bildiri yayımladı

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 47. Genel Kurulu'na katılımcı ülkeler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle ortak bildiri kabul etti.

Genel kurulda Türkiye'yi temsil eden heyetin girişimleri sonucu kabul edilen bildiride, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi.

Bildiride, "Bu vesileyle terörün ayrım gözetmeksizin masum insanları hedef aldığına bir kez daha şahit olmaktayız. Ülkeler ve halklar olarak tüm insanlığa karşı bir suç olan terörle mücadelede hep birlikte hareket etmeli ve mağdur ülkelerin yanında olmalıyız. Her türlü terörizme karşı ortak mücadeleye kararlılıkla devam etme niyetimizi beyan ederiz. Türkiye Cumhuriyeti ve halkına bir kez daha başsağlığı diliyoruz " ifadeleri kullanıldı.

Bildiri, genel kurula katılan Türkiye, Azerbaycan, Arnavutluk, Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya ve Sırbistan delegasyon başkanlarının imzasıyla yayımlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :