Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek, saldırıyı kınadı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, hain ve alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamanın artık bir anlam taşımadığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail ile anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Hep söylediğimiz gibi terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu ve benzer saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi şimdi de dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz."