Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Tiyatro ve sinema sanatçısı Göktay:- "Bitecek gibi de değil ama sonuna kadar uğraşılacak. Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak"

İSTANBUL (AA) - Tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bitecek gibi de değil ama sonuna kadar uğraşılacak. Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak" dedi.

Usta sanatçı AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntüsünü dile getirerek, "Lanetliyoruz, lanetliyoruz, lanetliyoruz. Yapacak bir şey yok. Uluslararası bir şey bu. Artık uluslararası bir dert oldu. Yalnız Türkiye değil. Silah tüccarlarının işine yarayan işler bunlar. Bitecek gibi de değil ama sonuna kadar uğraşılacak. Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak." diye konuştu.

Bu olayın mücadelesinin omuz omuza verileceğini kaydeden Göktay, şöyle devam etti:

"Ölenlere rahmet, kederli olanlara sabrı cemil ihsan eylesin Cenab-ı Hak. Bayram öncesi böyle bir şey yaşanmasaydı çok iyi olurdu ama maalesef bu 2-3 ayda bir tekerrür ediyor. Çok kötü bir şey. El ele kol kola, kardeş kardeşe, diz dize, can cana bunun mücadelesini vereceğiz. Biz üzerimize düşen görevi, kendi mesleğimiz üzerimizden yapacağız. Devlet kendi inzibat kuvvetleri dolayısıyla yapacak. Bunun mücadelesini omuz omuza vereceğiz yani."

Sinema ve dizi oyuncusu Burçin Abdullah da, yaşananların çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Çok da söylenecek bir şey yok. Allah ölenlerin, şehitlerin mekanlarını cennet etsin. Kalanlara ve ailelerine de sabır versin. Bizlere de bir daha bunları yaşatmasın inşallah." dedi.

ENBE Orkestrası'nın kurucusu Behzat Gerçeker ise son derece üzüntülü olduğunu söyleyerek, "Allah ülkemizin başından ve bütün dünyadan bu felaketi kaldırsın. İnsanların böyle bir şeye tahammülü yok. O insanlar gitti. Onların hiçbir suçu, günahı yoktu. Dolayısıyla geride kalan ailelere sabır diliyorum. Allah sabır versin. Ölenlere de Allah rahmet etsin. Toprakları bol olsun. Terörü her türlü lanetliyorum ben." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :