Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Sanatçı Ersoy :- "Böyle bir şey inanılmaz derecede vahşet, inanılmaz bir şekilde canilik"- Oyuncu ve yazar Tavlı:- "Bu olayı gerçekleştirenler hiçbir dine mensup olamaz. Bu vicdansızlığı hiçbir inanış kabul edemez"

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Muazzez Ersoy, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Böyle bir şey inanılmaz derecede vahşet, inanılmaz bir şekilde canilik" dedi.

Ersoy AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnanılmaz derecede üzgünüm ve gece sabaha kadar uyuyamadım. Böyle bir şey inanılmaz derecede vahşet, inanılmaz bir şekilde canilik. Nasıl tanımlayayım? Tanımlayacak her kelime böyle bir vahşete az kalır zaten. Tanımlayacak kelime bulamıyorum. Ne diyeceğimi de bilemiyorum. Böyle bir caniliği tanımlamak için kelime de olmadığı gibi insanın duygularını bile yok ediyor. İnsan belki dünyanın en ağır kelimesini söylemek istiyor. Kelimeleri bulamıyor. Üzüntümden gözüme uyku girmedi. Ülkemizin, insanlarımızın, hepimizin başı sağolsun. Allah yaralılarımıza acil şifalar versin." diye konuştu.

Oyuncu ve yazar Murat Tavlı da yaşanan saldırıdan dolayı üzgün olduğunu dile getirerek, "Dün bu topraklar insanlık dışı bir olaya tekrar tanık oldu. Ne yazık ki tekrar tanık oldu demek zorunda kaldım. Hayaller öldü. Anneler, babalar, sevgililer öldü. Yetimler kaldı. Bu olayı gerçekleştirenler hiçbir dine mensup olamaz. Bu vicdansızlığı hiçbir inanış kabul edemez. Artık yeter demekten de yorulduk. Şans eseri yaşıyor, körü körüne ölüyoruz. Biz körü körüne ölmek, artık yeter demek istemiyoruz. Yaşatın bizi" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Abdullah Şahin ise çok üzgün olduğunu söyleyerek, "Bu bir insanlık suçu. Başka ne söyleyebilirim ki. Çok üzgünüm yüreğim yanıyor. İnsanlık suçu bu. Bugünlerde hep birlikte olmalıyız. Büyük bir dayanışma içerisinde olmalıyız. Sağcısı, solcusu, Müslüman'ı, Müslüman olmayanı, insan olanların sadece birlikte olması lazım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :