Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına Afrika'dan tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına Afrika'dan tepkiler

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara: "Terörle mücadelede kararlıyız"- Senegal Devlet Başkanı Sall: "Türkiye'yle dayanışma içindeyiz"- Burundi Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Bangurambona: "Terörle mücadele edebilmek için tüm dünyayı ayağa kalkmaya çağırıy

TUNUS (AA) - Afrikalı liderler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara, yayınladığı mesajda, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, terörle mücadele kararlılığından vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki açıklamasında, Türk halkına taziyelerini ileterek, "terörle mücadele konusunda Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını" belirtti.

Mali Dışişleri Bakanı Abdulaye Diop da BM İstikrar Misyonu'nun görev süresinin uzatılmasına ilişkin düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu saldırıya değindi. Diop, Mali'nin Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Mali'nin eski Başbakanı Musa Mara da AA muhabirine açıklamasında, masum sivillere saldırmanın hiçbir gerekçesi olamayacağına işaret ederek, "Bu aşağılık eylemi en güçlü ifadelerle kınıyoruz" dedi.

- "Saldırı insanlık dışı"

Çad'ın başkenti Encemine'nin Belediye Başkanı Ali Harun, yazılı açıklamasında, Encemine halkı adına, başta İstanbul'daki mevkidaşı Kadir Topbaş olmak üzere yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

İktidardaki Yurtsever Selam Hareketi'nin (MPS) Sözcüsü Jean Bernard Padare ise "insanlık dışı" olarak nitelediği saldırının dünyayı ayağa kaldırması gerektiğini vurguladı.

Padare, terör saldırılarının acısını yaşamış Çad'ın, Türk halkının yanında olduğunu kaydederek, "Çad gibi Türkiye de teröre karşı boyun eğmemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Burundi Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Joseph Bangurambona ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, "terörle mücadele için tüm dünyayı ayağa kalkmaya" çağırdı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki (DKC) Müslüman toplumunun liderlerinden Masudi Kadogo da açıklamasında, saldırıyı kınayan ifadelere yer verdi. Kadogo, Türkiye'nin son dönemde karşı karşıya kaldığı terör olaylarının bir an önce son bulması için uluslararası toplumunu duyarlı olmaya davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :