Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğunda, terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

PRİZREN (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlendi.

Anma törenine Prizren'deki Türk, Arnavut ve Boşnak vatandaşların yanı sıra Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Türkiye'ye ve Türk milletine destek mesajı verilen törende, vatandaşlar başkonsolosluk binasına çiçek bırakıp, saldırıda hayatını kaybedenler için dua okudu.

Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, burada yaptığı açıklamada, Kosova'nın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ve Başbakan İsa Mustafa'nın da saldırının ardından taziye mesajı ilettiklerini anımsattı.

Bugün de Prizren ve civarında yaşayan vatandaşların buraya gelerek hayatını kaybedenleri andığını söyleyen Ecvit, "Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Gün, birlik olma günü." ifadelerini kullandı.

Törene katılan Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka da bu tür terör olaylarının en kısa zamanda son bulmasını temenni ederek, bu buluşmanın teröre karşı herkesin birleşmesinin sembolü olduğunu kaydetti.

KDTP Milletvekili Müferra Şinik ise Prizren halkıyla birlikte terörü lanetlemek için toplandıklarını ifade ederek, Türk halkına destek için sadece Kosova Türklerinin değil, Arnavut ve Boşnakların da anma törenine katıldığını söyledi.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'nin Priştine, Saraybosna, Podgoritsa büyükelçiliklerinde taziye defteri açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :