Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden havalimanı çalışanı Çöl'ün cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi- Amca Çöl: - "Valizini hazırlamış, anne ve babasına söylememiş ama bayramda köye gelerek bize sürpriz yapacakmış"

ÇORUM (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden havalimanı çalışanı Çağlayan Çöl (26), memleketi Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Yer hizmetleri şirketinde görevli Çöl'ün cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından ailesi tarafından dün akşam saatlerinde doğum yeri Osmancık ilçesine getirilerek Osmancık Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Bugün buradan alınan Çöl'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, ilçeye bağlı Başpınar köyüne götürüldü. Köy meydanındaki cenaze töreni öncesi Çöl'ün kardeşi Kezban Çöl ile yakınları ve mesai arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta güçlük çeken anne Hatice Çöl'ü, yakınları teselli etmeye çalıştı.

Anne Çöl, gözyaşları içinde "Sen şehit oldun. Seni Peygamber karşılayacak yavrum, onlar düşünsün. Onlar cehennemde fokur fokur kaynayacak. Peygamber öpecek seni alnından, ben de öpüyorum sarı papatyam." ifadelerini kullandı.

Çöl'ün cenazesi, öğle namazını müteakip İlçe Müftüsü Süleyman Çoban tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Çöl ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Adem Saçan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkan Vekili Kadir Delibaş, Türk Hava Yolları ile Turkish Ground Services'in yetkilileri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

- "Bayramda köye gelerek sürpriz yapacaktı"

Çöl'ün amcası emekli astsubay Nihat Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının tüm Türkiye'ye olduğu gibi ailelerine de ateş düşürdüğünü belirterek, "Yeğenim askerliğini Güneydoğu'da, Kato Dağı'nda yaptı. Teröristlerle karşı karşıya geldi, oradaki kalleşlere yenilmedi ama İstanbul'un göbeğinde şehit oldu." dedi.

Yeğenini, "karıncayı bile incitmeyen bir Anadolu insanı" olarak tanımlayan Çöl, şunları kaydetti:

"Patlamayı haberlerde öğrendik. Babası hemen oğlunu arayınca telefona başkası çıkıyor ve 'oğlunuz şu an burada yok' diyor. Sonra hemen İstanbul'a gittik. Öğrendiğimize göre teröristin tüfekle ilk ateş açması sırasında vuruluyor. Vücudunda 7 mermi izi var. Patlamanın ardından da şarapnel parçası isabet etmiş. Bu ilk değil ama temennimiz son olur. Milletimiz, güvenlik güçlerimiz elinden geldiği kadar birlik ve beraberlik içerisinde terörün son bulması için çalışacaktır."

Çağlayan Çöl'ün anne ve babasının 4-5 gün önce çocuklarının yanında olduğunu anlatan amca Çöl, "Kendisi de valizini hazırlamış, anne ve babasına söylememiş ama bayramda köye gelerek bize sürpriz yapacakmış. Kato'da, Gabar'da askerdeyken çatıştı, 20 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da şehit oldu, gitti." diye konuştu.

Yeğeninin daha önce marangozluk, kasiyerlik gibi işlerde çalıştığını aktaran amca Çöl, askerliğinin ardından 2014 yılında yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services'te işe başladığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :