Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

ABD'deki GSM operatörleri, bu ülkeden Türkiye'ye yapılacak arama ve mesajlaşmalar için bir süre ücret almayacak

NEW YORK (AA) - ABD'de hizmet veren GSM operatörleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle bu ülkeden Türkiye'ye yapılacak arama ve mesajlaşmalardan belirli bir süre ücret alınmamasını kararlaştırdı.

ABD'de faaliyet gösteren GSM operatörleri AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon, MetroPCS, Go Smart Mobile ve WallMart Family Mobile, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye yönelik ücretsiz arama ve mesajlaşma hizmeti sunacak.

İstanbul’daki terör saldırısını "Trajik ve dehşet verici" olarak niteleyen T-Mobile'in üst düzey yöneticisi John Legere, saldırı nedeniyle ABD üzerinden Türkiye’ye yapılacak arama ve mesajlaşmaların 28 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde ücretsiz olacağını belirtti.

Sprint'in üst düzey yöneticisi Marcelo Claure de, ABD ile Türkiye’deki kullanıcılar arasında yapılan tüm mesajlaşma ve aramalardan 28 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde ücret alınmayacağını söyledi.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısından duyulan üzüntünün dile getirildiği Verizon firmasının açıklamasında ise 28-29 Haziran tarihlerinde ABD'den Türkiye'ye yapılan aramalarda, vergiler haricindeki hizmetlerin ücretsiz olduğu bildirildi.

AT&T'nin duyurusunda da, ABD'den Türkiye'ye yönelik arama ve mesajların 28-30 Haziran tarihlerinde ücretsiz olacağı belirtildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :