Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

DTÖ Genel Sekreteri Rifai: - "Türkiye öne çıkan bir turizm destinasyonu ve böyle de devam edeceğine eminiz. Zaman, Türkiye'ye destek verme zamanı"

MADRİD (AA) - Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) genel sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayarak, "Türkiye öne çıkan bir turizm destinasyonu ve böyle de devam edeceğine eminiz. Zaman, Türkiye'ye destek verme zamanı." ifadesini kullandı.

Rifai, yaptığı yazılı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadı.

"DTÖ olarak, uluslararası turizm toplumunun adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı mesajımı iletiyoruz." diyen Rifai, "Ve bu zor anında Türkiye hükümeti ve halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğumuzu iletmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının "küresel bir tehditle karşı karşıya olunduğunu bir kez daha gösterdiğini" ifade eden Rifai, "Tüm hükümetler ve uluslararası toplum bu tehdite karşı kararlı ve koordineli bir cevap vermelidir." görüşünü iletti.

İstanbul'daki terör saldırısının "öncelikli olarak turizm sektörünü hedef aldığını ve benzer saldırıların birçok ülkede yaşandığını" kaydeden Rifai, "Uluslararası turizm toplumu bu sorun karşısında Türkiye'ye arka çıkmalıdır. Terörden zarar gören destinasyonlar izole edilmek yerine bu anlarda onlarla işbirliği yapılmalıdır. Türkiye öne çıkan bir turizm destinasyonu ve böyle de devam edeceğine eminiz. Zaman, Türkiye'ye destek verme zamanı." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :