Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

ABD ve Malezya savunma bakanları, Milli Savunma Bakanı Işık'ı arayarak başsağlığı dileklerini iletti

ANKARA (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı arayan ABD ve Malezya savunma bakanları taziyelerini iletti.

Alınan bilgiye göre, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Malezya Savunma Bakanı Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Bakan Işık'ı telefonla aradı.

Yaşanan elim saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'ye ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Teröre karşı yoğun mücadele veren güvenlik güçlerini desteklediklerini dile getiren Carter, terörizme karşı omuz omuza mücadele etmenin gerekliliğine değindi.

Bakan Işık ise taziye dilekleri ve verilen destekten dolayı teşekkür ederek, terör örgütü DAEŞ dahil tüm terörist faaliyetlere karşı hem uluslararası camianın hem de ABD'nin işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Işık, ​taziyelerini dile getiren Malezya Savunma Bakanı Hussein'e de dost ve kardeş ülkelerin terör saldırıları karşısında Türkiye ile dayanışma içinde olmasından duyduğu memnuniyeti iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :