Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:-"Terör saldırısının gerçekleştiği alanda gördüğüm manzara dehşet verici. Bu terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Bu insanlığa yapılan bir saldırıdır."

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının gerçekleştiği alanda gördüğü manzaranın dehşet verici olduğunu belirterek, "Bu terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Bu insanlığa yapılan bir saldırıdır." dedi.

Beraberindeki heyetle saldırının gerçekleştiği olay yerinde inceleme yapan Tüfenkci, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Bakanlığına bağlı gümrük müdürlüğünde görev yapan bir memurlarının şehit olduğunu, çalışanları arasında yaralıların da olduğunu kaydeden Tüfenkci, havaalanında çalışan arkadaşlarına hem geçmiş olsun demek hem de cenazeye katılmak için olay yerine geldiklerini anlattı.

Gördüğü manzaranın dehşet verici olduğunu vurgulayan Bülent Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bu terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Bu insanlığa yapılan bir saldırıdır. Sadece Türkiye'ye yapılmış bir saldırı olduğunu kabul etmiyorum. Görünen o ki terör hedeflediği korku ve paniği oluşturamayacak. Türkiye Cumhuriyeti bu tip saldırıların üstünden gelebilecek bir güce ve yapıya sahiptir. Türk milleti bugün tek yürek ve tek ses olmuş vaziyette. Bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya gelmemek için alınması gereken tedbirlerle ilgili tahliller de yapılıyor. İnşallah böyle bir saldırı ile Türkiye bir daha karşı karşıya kalmaz."

Tüfenkci, saldırıda yaşamını yitiren görevlinin teröristin üzerine atladığı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığının sorulması üzerine, "O konuyu çok net gören arkadaşımız yok. Bir kısım yaralanan arkadaşımız içerideyken şehit olan arkadaşımız dışarıya çıkıyor sesler üzerine. O sırada teröristle ya karşı karşıya geliyor ya da yakın mesafede şarapnel parçalarıyla olabilir. Adli tıp raporlarını görmediğim için net bir şey söylemek istemiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :