Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır"- TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı:- "Saldırıların ülkedeki huzur, barış ve kardeşliği bozmasına, geleceğe olan inancı sarsmasına

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliği hedef alan saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin mesajında, Türk iş dünyası adına terör saldırısını gerçekleştirenleri lanetledi.

Saldırıyı yapanları ve teröre destek olanları, vicdan taşıyan herkesin lanetlemesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Vicdanlara sığmayan bu cinayetler, insanlığın utanç duyduğu olaylardır. Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Bu alçak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

- "Terör insanlık suçu"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın önemli aktarma noktalarından biri olan Atatürk Havalimanı'nda sivillere yönelik düzenlenen saldırının, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti.

Sanlı, terörün insanlık suçu olduğunun altını çizerek, saldırıların ülkedeki huzur, barış ve kardeşliği bozmasına, geleceğe olan inancı sarsmasına asla fırsat vermeyeceklerini kaydetti.

- "Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da yaralananlara acil şifa, şehitlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Güral, milleti, devleti ve ekonomiyi hedef alan terör saldırılarına karşı dimdik ayakta olduklarını vurgulayarak, saldırılara karşı üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.

- "Terörün dini, milliyeti, ırkı yok"

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman ise devletin çok güçlü, milletin çok iradeli olduğunu, bu zor ve karanlık günlerden mutlaka çıkılacağını ifade etti.

Birliği bozmadan, huzuru, güvenliği ve geleceği tehdit eden tüm unsurlara karşı durulması gerektiğini vurgulayan Akman, "Din adına mücadele verdiğini iddia eden bir terör örgütünün mübarek ramazan ayında masum insanları katletmesi aslında terörün ve teröristin dininin, milliyetinin, ırkının olmadığının en çarpıcı delilidir. Şimdi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozma, bir yandan acımızı yaşarken diğer yandan da aydınlık yarınlar için çok çalışma zamanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :