Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

İspanya Kralı 6. Felipe: - "Bu acılı günlerinde sevgili Türkiye halkına kendimizi çok daha yakın hissediyoruz"

MADRİD (AA) - İspanya Kralı 6. Felipe, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği telgrafta, "Bu acılı günlerinde sevgili Türkiye halkına kendimizi çok daha yakın hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda dün düzenlenen terör saldırısı sonrası İspanya'dan art arda kınama mesajları geldi.

İspanya Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral 6. Felipe'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir telgraf göndererek "çirkin terör saldırısından dolayı Türk halkına en derin üzüntülerini iletip, yaralılara acil şifalar temenni ettiği ve hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilediği" belirtildi.

Açıklamaya göre, Kral 6. Felipe İstanbul'daki terör saldırısını "kararlı bir şekilde kınadı" ve "Bu acılı günlerinde sevgili Türkiye halkına kendimizi çok daha yakın hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada İspanyol hükümeti de yazılı bir açıklama yaparak Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını duyurdu.

Açıklamada, İspanyol hükümetinin, "barbar terörist saldırılara karşı mücadele sözünü sonuna kadar yerine getireceği", bu zor gününde Türk halkıyla tam dayanışma içinde olduğu ifade edildi.

İspanya Senatosu da resmi Twitter hesabından bir mesaj yayımlayarak "bu korkunç dönemde Türk halkı ile dayanışma içinde olduklarını" duyurdu.

Öte yandan Katalonya Özerk Yönetim Parlamentosu da bugünkü oturumunun açılışında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :