Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıyı kınadı

ANKARA (AA) - İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca tepki gösterildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, huzur, kardeşlik ve barış ayı ramazanı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan hain terör odaklarının saldırılarını kınadıklarını bildirdi.

Millete başsağlığı dileyen Yalçın, "Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin aydınlık gelecek yolculuğunu engellemek isteyen terör örgütlerine karşı milletin cevabının ortak olduğunu belirten Yalçın, "Gün, yüreklerimizi birliğe, bileklerimizi dirliğe zimmetleme günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Teröre karşı ortak tavır alınmalı"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısını kınadı.

İnsanlığın sorunu teröre çare bulunması için uluslararası kuruluşların, ülkelerin, çifte standardı bırakıp bir araya gelmesi ve ortak tavır alması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Terörün son bulduğu, kardeşlik, huzur ve güven ortamının egemen olduğu daha güçlü bir Türkiye ve dünya umudumuzu bir kez daha yineliyoruz." görüşünü paylaştı.

Arslan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

- "Teröre ve teröristlere destek verenleri kınıyoruz"

Türkiye Haber Kameramanları, Diplomasi Muhabirleri, Türkiye Foto Muhabirleri, Ekonomi Muhabirleri ve Radyo Televizyon Gazetecileri derneklerinin ortak açıklamasında da terör saldırısı lanetlendi.

Artan terör olaylarının büyük üzüntüyle izlendiğine işaret edilen açıklamada, "Türkiye'nin tek yürek, teröre karşı dimdik duracağına inancımızla, teröre ve teröristlere destek verenleri kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :