Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedef alanlar, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar"- "Terör ve iş birlikçileriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti hedef alanların, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını belirtti.

Tüfenkci, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm dünya vatandaşlarını hedef alan insanlık dışı, hain saldırıyı nefretle kınayarak, lanetledi.

Uluslararası havaalanında tertiplenen bu menfur saldırının, sadece Türkiye’yi değil, farklı milletlerden insanları da hedef aldığına işaret eden Tüfenkci, "Bu saldırılar, terörün tüm dünyanın sorunu olduğunu bir kez daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerin ciddi biçimde teröre "dur" deme konusunda ortak bir duruş sergilemek zorunda olduğunu vurgulayan Tüfenkci, içinde yaşanılan dönemin dünya tarihine "terör çağı" olarak geçeceğini bildirdi.

Terörü önlemek için herkesin iş ve akıl birliği yapmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tüfenkci, terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti hedef alanların emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını vurguladı. Tüfenkci, terör ve iş birlikçileriyle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Hain saldırıda bir gümrük muhafaza memurumuz şehit olmuş, iki muhafaza memurumuz yaralanmıştır. Saldırıda hayatını kaybeden Gümrük Muhafaza Memurumuz Umut Sakaroğlu’na, şehit olan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenab­ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :