Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Adalet Bakanı Bozdağ:"Şu ana kadar elde edilen bilgilere, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti"- "Bu saldırı, milletimizin birliğine, kardeşliği

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

TBMM Genel Kurul'unda, milletvekillerine bilgi veren Bozdağ, menfur terör saldırısını şiddetle lanetlediklerini ve kınadıklarını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bozdağ, "Bu saldırı, milletimizin birliğine, kardeşliğine, barışına, dirliğine, esenliğine yönelik, ülkemizin huzur ve güvenliğine yönelik bir terör saldırısıdır. Buna karşı herkesin aynı duyarlılıkla tavır koyması milletimiz, ülkemiz, parlamentomuz adına da memnuniyet verici." ifadesini kullandı.

Şu anda bütün güvenlik birimlerinin, devletin bütün yetkililerinin konuyu yakından takip ettiğini ve değerlendirdiğini aktaran Bozdağ, "Tabii bilgiler henüz taze. Bütün verilere bu kısa süre içerisinde kesin şekilde ulaşma imkanı yok. Çünkü pek çok yaralı var, hayatını kaybedenler var. Bunların kimlik tespiti, delillerin toplanması, diğer hususlar takdir edersiniz ki belli bir zamanı alacaktır." diye konuştu.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar bize ulaşan yeni durum, tabii bu da teyide muhtaç ham bilgiler. Şöyle bir gerçekleşme aktarıldı. 3 teröristin olduğu ifade ediliyor. Teröristlerden iki tanesi dış hatlar gidiş noktasına geliyor ve oradan yolcuların geçtiği yere doğru ateş ediyor bir tanesi. Ateş etme esnasında orada bulunanlar tabii ki hep birden herkes yere yatıyor. O kargaşa sırasında teröristlerden bir tanesi içeri giriyor ve oradan koşup alt kat giriş bölümüne doğru hareket ediyor. Orada bir çatışma çıkıyor. Polisin açtığı ateş sonucu yaralanan teröristin elinden silah düşüyor. Tabii herkes silah sesi nedeniyle etraftan dağılıyor. O sırada terörist kendini patlatıyor. Yani ölmeden önce kendisini patlattığı anlaşılıyor. Bu arada yukarıda ilk baştaki ateş eden terörist daha önce kendini patlatıyor. O aşağı kaçarken bu da orada patlatıyor. Üçüncü bir teröristin de dışarıda beklediği tahmin ediliyor. İnsanlar dışarı can havliyle kaçarken onların belki ölümü hesaplandı. Artık o sırada dışarıda patlama oluyor."

- "31 ölü"

"Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil." diyen Bozdağ, "Türk vatandaşı, yabancı uyruklu insanlar olabilir. Bunlar tespit edilince açıklanacaktır. Şu ana kadar Adli Tıp Kurumuna gelmiş ceset sayısı 24. Diğerleri hastanelerde 7 tanesi. Onlar henüz gelmiş değil. Adli Tıp Kurumunda da diğer incelemeler devam ediyor. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." bilgisini verdi.

Bütün incelemelerin devam ettiğini ve bunların sonucunda daha kesin bilgilere dayalı açıklama yapma imkanının olacağını belirten Bozdağ, "Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin de şu anda bir takım bulgular, emareler var. Ancak onunla ilgili de tabii bütün bunlar katiyet kazandıktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"İnşallah bundan sonraki süreçte böyle hadiselerin olmaması için devletimizin bütün güvenlik birimlerinin, istihbarat birimlerinin üzerine düşen vazifeleri büyük bir titizlikle yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, terörle etkin ve kararlı bir biçimde mücadele ederken, tabii terör örgütleri, teröristler, onları kullananlar da eylemler yapmak için arayış içerisinde. Ama bugüne kadar terör örgütlerine büyük darbeler vurulmuştur. Buna rağmen terör eylemleri olabilmektedir. Bu eylemlerin tamamını sona erdirene kadar, terör bitene kadar ülkemizin ve insanımızın huzur ve güvenliği tesis edilene kadar bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir. Ben tekrar milletimizin başı sağolsun diyorum. Ölenlerin yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :