Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

TİM ve İSTİB, terör saldırısını kınadı

İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayarak, terörle mücadeleye destek olacaklarına dikkati çekti.

Terörün alçaklıkta sınır tanımadığını belirten Büyükekşi, şöyle devam etti:

"İnsanlık duygularını terk etmiş vicdan yoksunu teröristlerce gerçekleştirilen bu alçakça saldırı, bu kez sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı'nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır."

Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Terör, sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir. Bugünkü saldırı, Türkiye'nin hem huzuruna hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye'nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz."

- Kopuz: "Saldırının zamanlaması manidar"

İSTİB Başkanı Ali Kopuz da terörün hem yöntemleri hem de hedefleri açısından alçakların sığınağı olduğunu bir kez daha gösterdiğine işaret ederek, "Teröristlerin, çocuk, bebek, kadın, erkek, yaşlı, genç gözetmeden, bombaları sivil insanların üstüne atmasının ne kadar korkunç bir yöntem olduğu, bu saldırıyla bir kez daha görüldü." değerlendirmesinde bulundu.

Terörün masumları hedef aldığına vurgu yapan Kopuz, "Terör kör atışla kim olduğuna bakmadan, masum ve silahsız insanları yok etmeyi hedefler. Böylece korku yaratıp hedeflerine ulaşacaklarına inanırlar. Tarih boyunca bu yöntemlerle kazanılmış hiçbir savaş olmadığı halde, alçaklar bu yöntemi kullanmayı ne yazık ki sürdürüyor. Bu savaşı da kaybedecekler. Daha önce de belirttiğim gibi bu savaşı alçaklık, şerefsizlik ve vatan hainliği değil, vatanseverlik kazanacaktır. Saldırının tam da Türkiye'nin dış politikada başlattığı barış açılımının meyvelerinin alınmaya başlandığı bir süreçte yapılmış olması, manidar. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum, milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :