Atatürk Havalimanı'ndaki patlama

Atatürk Havalimanı'ndaki patlama

TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri saldırıyı kınadı

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, olayın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, "Türkiye bütünüyle, topyekün saldırı altındadır ve hedeftedir. Bu topyekün saldırıya karşı yine millet olarak, ülke olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak topyekün bir mücadele vermemiz gerekir." ifadesini kullandı.

Akçay, "Bu topyekün mücadelenin kararlı, tutarlı, kapsamlı, gevşemeyen bir politika halinde uygulanması gerekir. Öncelikle bu konuda terör hedeflerini, içten ve dıştan kaynaklanan bu hedefleri bertaraf etmek için millet olarak iktidarıyla muhalefetiyle topyekün bir mücadele içerisinde olmayı diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Gerçekten vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye'nin kalbine yapılan bir saldırı. Türkiye demokrasisine, yurttaşlarımıza ve Türkiye'nin bütünlüğüne, birliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı her kim yaparsa yapsın lanetliyoruz CHP olarak." diye konuştu.

Saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet dileyen Gök, şunları kaydetti:

"Tabii, bu olay sıradan bir olay değil. Türkiye'nin en iyi korunan bir havalimanında böylesine bir saldırının gerçekleşmesi ve terörün şehirlerin kalbine inmesi gerçekten düşündürücü. Bu düşündürücü tablonun çok ciddi dersler çıkarılması gereken sonuçları var. Nasıl oluyor da terör, bu denli iyi korunan bir havalimanına kadar girebiliyor? Bu konu sanırım iktidarın da bugün düşünmesi gereken bir değerlendirmedir."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, olaya ilişkin üzüntülerinin katlanarak arttığını belirterek, "Açık bir terör saldırısıdır. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gereken çok vahim bir hadisedir." ifadesine yer verdi.

Baluken, şöyle devam etti:

"Bu kadar iyi korunan, Türkiye'nin sözüm ona en fazla güvenli olması gereken, on binlerce insanın saat başı sirküle olduğu bir havaalanında böylesi bir olayın yaşanmış olması Türkiye'de 78 milyonun can güvenliğinin nasıl tehlikede olduğunu da açık bir şekilde ortaya koymuştur. Yine dış istihbaratlardan, dış devletlerden bazı terör saldırılarının gelişeceğine dair bilgiler de bugün yazılıp çizilmişti ancak buna rağmen, ülkenin kalbi sayılan bir havaalanında bu tarz hadiseler yaşanıyorsa burada gerçekten çok vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir."

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bu, hiç şüphesiz, Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir terör saldırısıdır. Türkiye'yi zayıflatmaya, zayıf göstermeye, zayıf düşürmeye çalışan bir terör hadisesidir ama unutulmamalıdır ki Türkiye büyük bir devlettir, hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz, olmamıştır, olmayacaktır." diye konuştu.

Muş, "Bu saldırılar terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı düşürmeyecek, tam tersine daha da artıracaktır. Devletimiz, hem teröristlerle hem de onlara yardım, yataklık yapanlarla en etkin mücadeleyi sürdürecektir, şimdiye kadar sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürecektir." görüşünü dile getirdi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Biz de Başkanlık Divanı olarak bir kez daha terörü şiddetle ve nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Diliyoruz ve umuyoruz, millet olarak topyekun birlikte hareket etmek kaydıyla, inşallah, terörün kökünü kazıyana kadar da kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilecektir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :