Atatürk Havalimanı'nda eylem

Atatürk Havalimanı'nda eylem

Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri, THY Teknik A.Ş. çalışanlarının sendikal tercihlerine müdahale edildiği gerekçesiyle eylem yaptı- DİSK Genel Başkanı Beko: "İşçi arkadaşlarımız özgür iradeleriyle burada hangi sendikanın yetkili olmasını istiyorsa refer

İSTANBUL (AA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. çalışanlarının sendikal tercihlerine müdahale edildiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Atatürk Havalimanı B Kapısı önünde toplanan üyeler, slogan atarak yürüyüşe geçti. THY Teknik A.Ş. binası girişine gelen işçiler burada "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" yazılı pankart açtı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, burada yaptığı basın açıklamasında, THY Teknik A.Ş.'de çalışanların sendikal tercihlerine müdahale edildiğini ifade ederek, Birleşik Metal İş Sendikası'na üye olan işçileri onurlu mücadelelerinden dolayı kutladı.

İşçilerin artık sarı sendikalardan bıktığını kaydeden Beko, "Türkiye'de, işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal hak mücadelesini veren DİSK ile birleşmek isteyen, kucaklaşmak isteyen, onunla beraber yol yürümek isteyen işçi arkadaşlarımızı bizden ayırmak ve koparmak için her metoda başvuruyorlar" dedi.

Kani Beko, şunları kaydetti:

"Teknik A.Ş.'deki işçi kardeşlerim DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na geliyorlarsa, özgür iradelerini DİSK'ten yana kullanıyorlarsa, yapacağımız tek şey bu kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Birleşik Metal İş Sendikamızın çağrısı çok önemlidir. Dediler ki 'Bu alanlarda sandıkları koyalım. İşçi arkadaşları da birbirlerine düşman etmeyelim.' İşçi arkadaşlarımız kendi özgür iradeleriyle hangi sendikanın burada yetkili sendika olmasını istiyorlarsa bunları çok basit şekilde referandumla belirlesinler. Ama biz maalesef işçi arkadaşlarımızın iradesine başvurduğumuz zaman karşımıza ilk çıkan sarı sendikalar, daha sonra devlet ve ondan sonra da hükümet oluyor. Önümüzde tam bir mayın tarlası var."

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da THY Teknik A.Ş. işçilerinin haklarını korumak için çalışacaklarını belirterek, Türkiye'de sarı sendika anlayışının bitmesi gerektiğini vurguladı.

Grup, konuşmaların ardından alkışlı protesto yaparak alandan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı