Atama bekleyen öğretmenler dikkat!

Atama bekleyen öğretmenler dikkat!

Bakan Nabi Avcı 28 Ağustos'u işaret etti: Formül bulunacak

Ağustosta yapılacak 40 bin öğretmen ataması Meclis’in tatile girmesiyle ekim ayına kaldı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Avcı dün öğretmen adaylarının mağdur olmaması için “formül” bulunabileceğini açıkladı, 28 Ağustos’ta bir ek gündem maddesiyle yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) geçen perşembe günü tatile girmesi, bu ay içinde atama bekleyen 40 bin öğretmen adayını hayal kırıklığına uğrattı. Torba yasa tasarısı içinde Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen 40 bin öğretmen ataması için kadroların onaylanmasına sıra gelmeden Meclis’in tatile girmesi nedeniyle atamalar da Meclis’in yeniden açılacağı 1 Ekim tarihine ertelenmiş oldu. Bu ani “tatil” kararı atama bekleyen öğretmenlerin hayallerini yıkarken, 15 Eylül’de okulların da öğretmen açığıyla açılacağı tartışmalarına yol açtı.

Öğretmen atamalarıyla ilgili yaşanan bu soruna çözüm ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan geldi. Avcı, bu ay içinde yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim-öğretimin aksamadan yürütülmesi için Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için olağanüstü toplanacak Meclis’te, öğretmen atamasıyla ilgili “ek gündem” maddesinin görüşülebileceğini ve gerekli yasal düzenlemenin yapılabileceğini söyledi.

‘HASSASİYET UMUYORUM’

Ağustos ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin takvimin aksamaması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlatan Bakan Avcı, şöyle konuştu: “Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin planlandığı şekilde yürümesi, yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis’in 28 Ağustos’ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir. Muhalefet partilerinin de bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum.” (HABERTÜRK)