At yarışları

At yarışları

Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları, 26 Ekim Pazar günü Ankara'da yapılacak

ANKARA (AA) - At yarışlarında Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları, 26 Ekim Pazar günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda düzenlenecek.

76. Cumhurbaşkanlığı Koşusu saat 14.30'da, Cumhuriyet Koşusu ise saat 15.00'te başlayacak.

Üç ve daha yaşlı safkan İngiliz atlarının katılacağı Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda 16 jokey, çim pistte ve 2 bin 400 metre mesafede yarışacak.

Birinciye 560 bin, ikinciye 224 bin, üçüncüye 112 bin, dördüncüye 56 bin liranın verileceği koşuda, toplam 952 bin lira yarış ikramiyesi dağıtılacak. Koşuda dereceye girecek safkanlara ise toplam 238 bin lira yetiştiricilik primi verilecek.

Koşuda, Always President, Captain King, Cihanım, Fire Mambo, Kalimdor, Kopenhag, Rubicon, Sanzatu, Step By Step, Village Wind, Chantalle Rua, Ultramarine, Black King, Blaze To Win, Enyalios ve Suzi Gold isimli atlar yer alacak.

Üç ve daha yukarı yaşlı safkan Arap atlarının katılacağı Cumhuriyet Koşusu'nda ise 16 jokey, çim pistte ve 1600 metre mesafede mücadele edecek.

Birinciye 880 bin, ikinciye 352 bin, üçüncüye 176 bin, dördüncüye 88 bin liranın verileceği koşuda, toplam 1 milyon 496 bin lira yarış ikramiyesi dağıtılacak. Koşuda dereceye girecek safkanlara toplamda 374 bin lira yetiştiricilik primi de verilecek.

Bu koşuda ise geçen senenin galibi Uçanoğlu'nun yanı sıra Akarçay, Besleney, Gelibolu, Karaüzüm, Tanatar, Tozan, Yalnızefe, Bakibey, Başseklavi, Demirdöven, Derhadır, Enderefe, Kopuz, Kurtçabey ve Uçan isimli atlar yarışacak. 

Aynı gün, Necip Fazıl Kısakürek ve Çankaya Koşuları da yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı