ASÜ'de "Mevlana Öğrenci Değişim Programı"

ASÜ'de "Mevlana Öğrenci Değişim Programı"

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) Güz Dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan'ın Hajvery üniversitelerinden gelen 6 öğrencinin...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) Güz Dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan'ın Hajvery üniversitelerinden gelen 6 öğrencinin ülkelerine döndüğü bildirildi.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Mevlana Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan’ın Hajvery üniversitelerinden Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) gelen 6 öğrencinin, Güz Dönemi eğitimlerini tamamladığı ve ülkelerine döndüğü belirtildi.

Hazreti Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" felsefesi ışığında, üniversitenin ülke ayırt etmeksizin çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün dünya ülkelerine açık olan bu program kapsamında, Yükseköğretim Kurulu'nun sağladığı maddi destekle farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrencilere burs verilerek eğitim-öğretim görme fırsatı tanıyoruz. ASÜ öğrencileri de burslu şekilde diğer dünya ülkelerinde eğitim-öğretim görme fırsatı yakalıyor. Proje, ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ile yürütülüyor. Sayının kademeli bir şekilde artması için gayret ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :