Astana yemek ve moda festivali

Astana yemek ve moda festivali

Festivalde dünyanın farklı kültürlerinden yemek ve giysiler sergilendi

ASTANA (AA) - Kazakistan’da farklı kültürlerin yemek ve giysileri, 2. Astana Yemek ve Moda festivalinde halkın beğenisine sunuldu.

Başkent Astana’daki Aray Parkı'nda düzenlenen festivale çok sayıda kişi katıldı.

Ünlü Kazak moda tasarımcıların el yapımı giysilerinin sergilendiği festivalde katılımcılara Kazak milli yemeklerinin yanı sıra, Çin, Fransız mutfaklarından yemekler ikram edildi.

Festivalde ziyaretçiler için açık havada yoga, fitness gibi etkinlikler ve konserler düzenlendi.

Etkinliğin organizatörlerinden Aliya Saparova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde gıda ve tekstil alanında faaliyet gösteren 53 şirket yer aldığını belirterek amaçlarının yerel üreticileri desteklemenin yanı sıra, doğru ve kaliteli beslenmeyi anlatmak olduğunu söyledi.

Festivalin sokak yemekleri formatında düzenlendiğine dikkati çeken Saparova, “Hızlı yemekle sokak yemeğinin farkını insanlara anlatmak istedik. Sokak yemeği de hızlı olur fakat yarı mamul değil daha kaliteli malzemelerden yapılır.” dedi.

Saparova, festivalin yerel üreticiler için Expo 2017 öncesi kendi ürünlerini test etme alanı olduğuna işaret ederek “Dükkanlarda bulunmayan ürünler burada tanıtılacaktır. Tüketiciler doğrudan ürünlerin tadına bakıp, ucuza satın alabilirler.” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :